Ege Postası
Geri

İzmir'de engellilerden fotoğraf belgeli eylem

İZMİR Engelsiz Ulaşım Platfomu (İZENUP) üyeleri kent yaşamında karşılaştıkları zorlukları Konak metro içinde eylem yaparak dile getirdi. Engelliler yaşadıkları zorlukları da fotoğraflayıp, yetkililere çağrıda bulundu. İzmir'de engellilerden fotoğraf belgeli eylem
İzmir'de engellilerden fotoğraf belgeli eylem
Haberler / İzmir
6 Aralık 2015 Pazar 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZENUP Üyesi engelliler, görme engelliler için döşenen sarı bantların gereksiz dönüşlerle uzatıldığını, buna güvenerek yol almaya çalışırken, çöp konteynırlarına sürtündüklerini, esnaf tarafından işgal edildiğini, zabıtaların bu işgallere karşı yeterli müdahalede bulunmadığını dile getirdi.



Engelliler bu ülkede kaldırımların araç sahiplerinin “doğal park yeri" haline geldiğini bu durumun en çok kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti, "Yavaş hareket etmek zorunda olan bir tekerlekli sandalyelinin ya da yolu denetleme şansı olmayan bir görme engellinin, hakkı olan kaldırımı bırakıp yola, sokağa inmesinin ne demek olduğunu düşünen var mı'" diye sordu. 


Bu arada sorunlarını fotoğrafla da belgeleyen engelliler Körfez vapurlarında, özellikle de Bostanlı hattındaki engellerden yakındı. Engelliler yetkilileri bir kez olsun kendilerinin yerine koymaya çağırarak, "Gözünüze siyah bir gözlük takın, elinize bir beyaz baston alın ve kimsenin olmadığı bir durakta tek başınıza otobüs bekleyin. Belediye otobüslerinin önünüzden size aldırmaksızın nasıl geçip gittiğini, orada bazen onlarca dakika beklemek zorunda kalacağınızı göreceksiniz. Bu otobüslere özellikle görme engelli yolcular için çok yararlı olan sesli navigasyon cihazları kuruldu. Ancak bu sistem ya hiç çalıştırılmıyor ya da cihazların sesi işitilemeyecek kadar kısık tutuluyor.



Hem yaşamımızı sürdürebilmek, hem de sorunların üstesinden gelmek için sokağa, yola çıkmak, yürümek ve toplu taşıt araçlarını kullanmak zorundayız" dedi. 

Açıklamada İZBAN ve metro trenlerine binerken karşılaştıkları can güvenliği sorunlarlarını defalarca dile getirdiklerini de hatırlatan İzmir Engelsiz Ulaşım Platformu Üyeleri "Seslenişimize kulaklarını tıkadılar. Sorunlarımız aynen devam ediyor" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası