Ege Postası
Geri

İzmir'de estetik operasyon faciası: Mağdur kadın adalet arıyor

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan Gonca Akdemir, yüzündeki değişikliklerle özgüvenini artırmak istedi. Ancak, 5 ay önce yaptırdığı 'badem göz' ve 'yüz germe' estetik operasyonları sonrasında beklenmedik bir kâbusla karşılaştı.
İzmir'de estetik operasyon faciası: Mağdur kadın adalet arıyor
Haberler / İzmir
26 Ağustos 2023 Cumartesi 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdemir, yüzünü daha gergin ve çekici göstermek amacıyla 'badem göz' ve 'yüz germe' estetik operasyonlarına başvurdu. Ancak özel bir merkezde geçirdiği operasyon sonrasında, hayatı altüst oldu. Derin izler ve rahatsız edici sonuçlarla karşılaşan Akdemir, "Evde günlerce ağladım. Yüzümde hala adeta bir maske izi var. Dertsiz başıma dert aldım" ifadeleriyle yaşadığı travmayı dile getirdi.

Operasyon maratonumda hiçbir şey iyi gitmedi

Akdemir, "Badem göz ameliyatı oldum, ama sonuç istediğim gibi olmadı. Revizyon amacıyla doktorumun önerisiyle yüz germe ameliyatını da ekledik. İki ameliyatı da aynı anda geçirdim. Eve döndüğümde sadece üç gün sonra dikişlerim açıldı. Yanağımla kulağım arasında belirgin bir fark vardı. Durumu doktoruma fotoğraf gönderdiğimde ertesi günü hiçbir şey yemeden hastaneye gitmemi istedi. Hastanede, bana yarım saatlik bir operasyonla problemi düzelteceğini söyledi, ancak beni tam dört saat boyunca ameliyatta tuttu. İzinsiz bir şekilde yüzüme dikiş attı. Şimdi bile kendisiyle iletişime geçemiyorum. Asistanı beni engelliyor" şeklinde yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Yaralar iyileşmiyor acılar ve travma artıyor

Akdemir, üç ayrı operasyon sonrasında iyileşmeyen yaralar ve derin izler taşıdığını söyledi. İlk operasyondan bu yana altı ay geçti, ancak yüzündeki sorunlar hala devam ediyor. Saçlarını toplayamamak, sürekli acı çekmek ve travma yaşamak, Akdemir’in günlük yaşamını nasıl etkilediğini açıkça gösteriyor.

Operasyonun bedeli sadece 42 bin TL'lik maddi masraf ile sınırlı kalmadı. Akdemir, manevi olarak da büyük bir zarar gördüğünü dile getirdi. Hayatından çalınan beş ay ve yaşadığı psikolojik travma nedeniyle doktora karşı adli süreç başlattı. "Bu travmanın bedelini ödeyecekler. Adli tıp kurumuna başvuracağım ve manevi tazminat davası açacağım. Ne kadar para teklif ederlerse etsinler, suratımı eski haline getiremezler" diyerek adalet arayışını kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

Doktorun sessizliği adalet süreci başladı

Operasyonu gerçekleştiren doktor, olayın adli makamlara intikal ettiğini ve bu nedenle açıklama yapmayacağını belirtti. Yaşananlar, estetik cerrahinin risklerini ve doktor-hasta ilişkisinin kritik önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası