Ege Postası
Geri

İzmir'de futbol günlüğü!

SÜPER Lig şansını play off maçlarında kaybeden Bucaspor’da, yönetimin hafta başı görüştüğü Zafer, Mehmet Batdal ve Erkan üçlüsünden santrfor Mehmet Batdal’ın, gelecek sezon da sarı lacivertli kulüpte kalmak konusunda olumsuz konuştuğu bildirildi. Karşıyaka’da ise kongre tarihi yaklaşırken Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın, Sportif Direktör Hüseyin Hamamcı’nın kendisini dün ziyaret etmesi ardından mevcut Başkan Cihan Büyükoral’ın göreve devam etmesi yönünde sinyal verdiği öne sürüldü
İzmir'de futbol günlüğü!
Haberler / Spor
30 Mayıs 2013 Perşembe 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Galatasaray’dan kiralık gelen, bugün itibariyle sarı kırmızılılarla da mukavelesi bittiği için serbest kalan santrforun, "Bucaspor benim yuvam. Kalıp, Süper Lig’e çıkarmak için yine savaşırım. Ancak zaman su gibi akıyor. Yaşım 30’lara gelmeden iyi kontratlar yapma şansım var. Gelecek yıl şansımı başka yerde deneyeceğim" dediği öğrenildi.

Mehmet Batdal gibi sözleşmesi biten bir diğer Zafer’in ise, yönetimin yaklaşan kongrede göreve devam etmesi durumunda kalmakta sorun çıkarmayacağını bildirdiği vurgulandı. Mukavelesi süren Erkan’la ilgili en ufak sorun bulunmadığı da belirtildi. Mevcut kadroya 2 milyon TL borcu bulunan Bucaspor yönetimi ise bu futbolculara, kaleci Ömer ve Efe’nin satışından gelecek kaynakla alacakları kapatma sözü verirken, gelecek sezon Teknik direktör Sait Karafırtınalar yönetiminde, sağlıklı kadro yapısının korunacağını dile getirdi.

GÖZTEPE'DE YENİ DÖNEM

Süper Lig’e yükselme hedefinden de taviz vermediklerinin de altını çizen Hüseyin Altınbaş, "Göztepe asla başını öne eğmez. Kötü günler başarılarla unutulacak. İdari kalite olmadan, sportif kalite de olmaz. Süper Lig’de olmamız için sadece yönetimin değil, tüm camianın desteği gerekli" diye konuştu. Genç yönetici, kafasının her dakika kulüple meşgul olacağını da ekleyerek, "Hayatımda hiç başarısız olmadım, tüm gücümü Göztepe’ye harcayacağım" ifadesini kullandı.

Sarı kırmızılı kulübün yönetim şemasında "Futbol Direktörü" bölümünün boş olduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Altınbaş, bu görevi Altyapı Koordinatörü Özgür Zengin’in üstleneceğini açıkladı. Sabri Sadıklar’ın yerine yeni bir başkanvekilli atamayacaklarını söyleyerek, "Egolarından sıyrılmış, herkesle barışık bir yönetim sergileyeceğiz. Göztepe’de gizlilik gibi bir durum kalmayacak" şeklinda konuştu.

Yeni dönemde futbolun patronu olan Özgür Zengin, ilk işinin yeni teknik direktörü belirlemek olduğunu açıkladı. Zengin, en önemli görevinin yönetim ve teknik kadro arasında köprü görevi olacağını ekleyerek, "Ben saha dışı olaylara konsantre olurken, teknik ekip de saha içi olaylara bakacak. Altyapıda başarılı bir sezon geçirdik. Oradaki istikrarın sürmesi için de gayretim devam edecek. A2 ve U18 takımlarındaki potansiyelli oyuncuları hazır tutacağız. Zaten hedefimiz, üç-dört içinde çoğunluğu kendi yetiştirdiğimiz oyuncu grubuyla yarışma" dedi.

ALTAY'DA İMZA HESAPLAŞMASI

Kendisine yapılanı başkasına yapmamak konusunda yeminli olduğunu, önceki sezon Ahmet Taşpınar’ın kongreye gitmesi için tertiplenen kampanyaya da katılmadığını söyleyen Erdoğan, "Ancak Ömer Hızlıok ve ekibinin geldiği nokta, imza mağduru olan beni bile isyan ettirdi" dedi.

Tüzük kongresindeki tablonun bu kararı almasında büyük rol oynadığını vurgulayan Erdoğan, "Ben zamanında, Ömer Hızlıok’la ve Ergül Gülbent’le omuz omuza yönetim kurdum. Bugün, ikisinin de bakışları bile değişmiş. Tüzük kongresinde salonun halini, üye yapılanları görünce "artık yeter dedim. Merhum camia büyüklerimiz Mazhar Zorlu, Rıdvan Burteçin, Esin Özgener, her hamlelerini Altay ve Altaylılık adına yaptılar. Mevcut yönetimin Altay’ı düşündüğüne inanmıyorum. Kulübünü düşünen her üye imza atıp, kongre kararının alınmasına katkıda bulunmalı" diye konuştu.

Ömer Hızlıok yönetiminin seçimli olağanüstü kongre kararı alması için düzenlenen imza kampanyasına, eski başkanlardan Nafiz Zorlu da katıldı. Nafiz Zorlu, ağabeyi Divan Başkanı Kemal Zorlu’nun desteklediği yönetimin değişmesini istediğini açık açık ortaya koymuş oldu. Niyazi Konuşmaz, Mehmet Erdoğan ve Erdoğan Tözge’nin ardından Zorlu’nun da katılımıyla, kongre için imza atan eski başkanların sayısı dörde yükseldi. Kongreye gidilirse liste hazırlayacağı bildirilen Aslan Savaşan’ın da İzmir 21'inci Noter’de imzasını verdiği ifade edildi.

KARŞIYAKA'DA BAŞKANLIK ÇEKİŞMESİ ARTIYOR

Karşıyaka Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın 10 milyon TL’lik sponsorluk katkısı sözü verdiği Zeren’e, Karşıyaka ile ilgili konulardaki en önemli danışmanı Özer Kırca aracılığıyla mesaj gönderip, durumu bildirdiği ifade edildi. Geçmişte adı sık sık başkanlık için geçmesine rağmen arka planda kalmayı tercih eden ancak, bu kez göreve hazır görüntü sergileyen Zeren’in, ani karar değişikliği sonrası şaşkınlık yaşadığı bildirildi.

Son basın toplantısında muhaliflere, "Selçuk Yaşar’ın arkasına sığınmayın" diyen Cihan Büyükoral’ın, bu gelişme üzerine liste hazırlığına hız verdiği vurgulandı. Olaylarla ilgili Onursal Başkan Selçuk Yaşar ve Bülent Zeren, peş peşe yazılı açıklamalar yaptı.

Onursal Başkan Selçuk Yaşar'dan başkanlığa aday olmasıyla ilgili çelişkili işaretler alan Dr. Bülent Zeren, sert bir açıklamayla son 48 saatte yaşadıklarını aktardı. Selçuk Yaşar’ın geçen haftaki görüşmelerinde kendisinden kulüple ilgilenmesini istediğini aktaran Zeren, şöyle dedi:

"Ben de bu ciddi sorumluluğun bilinciyle, mali durumu incelemeye başladım. Dün Özer Kırca, Selçuk Yaşar’ın vereceği desteği, rakamlarıyla tarafıma iletti. Listeme almak istediğim isimlerden ikna edemediğim olursa, Selçuk Bey’in bizzat devreye gireceğini de belirtti."

Zeren, bu konuşmadan 1.5 saat sonra Kırca’dan gelen ikinci telefonda, Selçuk Yaşar’ın, stat projesinin devamlılığı için mevcut yönetimin sürmesi yönünde görüşleri olduğunu söylediğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu gelişmeler göstermiştir ki 100 yıllık Karşıyaka, kişilerin ve bu tip davranışların etkisiyle yıllarca yerinde saymış ve hak ettiği konuma ulaşamamıştır. Karşıyaka Türkiye’nin en önde gelen kulüplerinden biridir. Bu kulübü yönetecek unsur ilişkiler olamaz. Bu kulübü yönetecek tek güç; ilkelerdir. İlişkilerin, ilkelerin önüne geçtiği ortamlar kurumların iflasının en büyük nedenidir. İlkeli bir Karşıyaka için değerli camiamızın gereken hassasiyeti göstereceğinden eminim."

Karşıyaka’da son 48 saate öne çıkan gelişmelerle ilgili Onursal Başkan Selçuk Yaşar açıklama yaptı. Yaşar’ın tarafsız olduğunu belirterek yeni yapılacak stadyum konusuna vurgu yaparken şöyle dedi:

"Karşıyaka’nın 6 Haziran’daki kongresinde tüm adaylara başarılar diliyorum. Bu vesileyle bütün adaylara eşit mesafede bulunduğumu ve hepsine canı gönülden başarı dilediğimi şanlı camiamızla paylaşmayı görev sayıyorum. Adaylardan tek dileğim, seçim sürecinin centilmenlik havası içinde geçmesi. Kazanan Karşıyaka olmalı. Karşıyaka için en önemli konu, yapımı gündemde olan yeni stadyumumuzun bir an önce Karşıyaka Stadı’nın bulunduğu alana inşa edilmesidir. Kulübümüz bu büyük yatırım tamamlandığında, geleceğe daha büyük adımlarla yürüyecek. Bu yolda tüm camiamızın kenetlenmesini diliyorum."

Karşıyaka’da özellikle geride kalan sezon kulüp yönetimindeki ağırlığı artan taraftar grupları, Bülent Zeren’in adaylık sürecini sekteye uğrattığı iddia edilen gelişme üzerine ayağa kalktı. Çarşı Grubu ve Kafsinkaf.org, web siteleri üzerinden yayınladıkları bildirilerde Onursal Başkan Selçuk Yaşar’a seslenerek, kulübün düzlüğe çıkması için doğru kişinin Zeren olduğunu, özellikle geçen yıl yapılan hatalardan ve kavga ortamından uzaklaşılması gerektiğini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası