Ege Postası
Geri

İzmir'de genç siyasetçiler darbeye karşı tek vücut!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın çağrısıyla siyasi partilerin gençlik kolları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik kolları üyeleri darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yaptı, darbeye karşı birleşti. İzmir'de siyasi partilerin gençlik kolları bir araya geldi
İzmir'de genç siyasetçiler darbeye karşı tek vücut!
Haberler / Yerel Politika
19 Temmuz 2016 Salı 19:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Abdulhakim KÜÇÜK/ EGEPOSTASI-Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlik İstiklal Marşı'nın okunması  ve Saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte TGB, ADD, Saadet Partisi, AK Parti, Vatan Partisi gençlik kolları başkanları ve üyeleri yer aldı.

SARIKÜSE: CHP OLARAK HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞIYIZ

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse Demokrasi çağrılarına iştirak eden siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek; “CHP’nin tarihsel süreçlerinden bir yana çok partili süreçleri getirerek  demokrasi devrimi yapmıştır. Bu devrimin çocukları olarak bu demokrasinin sağlanması için mücadele edeceğiz. Burada bulunan tüm kardeşlerimiz canları pahasınca ‘Tam Bağımsız Türkiye’ diyecekler. Biz CHP olarak her türlü darbeye karşıyız. Bu darbeler her zaman ülkemizin tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Ve partiller kapatılmıştır. Bu darbeye teşebbüse katılan herkesin yüce yargı tarafından cezalandırılmasını istiyoruz. Burada şunu da talep ediyoruz. Masum er ve erbaşlara kişisel adeletlerine göre yargılamalaya çalışanlarının da yargılamanlarını isityoruz”  dedi.

BAŞKOMUNATIMIZ ERDOĞAN ÖNDERLİĞİNDE…

Etkinliği düzenleyen CHP Gençlik Kollarına teşekkür ederek söze başlayan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel; “Ülkesinin yıllarca geriye götürmeye çalışan bu terör örtütünün neler yapacağını gördük. Bugün burada ülke olarak hep beraber demokratik siyaset dersi  verdiğimize inanıyorum. Biz Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cuma gününden beri meydanlardayız. Bu olayların yaşanmasını unutmayacağız, bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ÇANAKKALE RUHUYLA

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Yıldız ise farklı görüş ve siyasi partilerin birarada bulunmasından mutlu olduğunu ifade etti. Yıldız; “Böyle bir süreçte Çanakkale'ye ruhuyla hep birlikte siyasi parti ve düşünce gözetmeksizin mücadeleye edeceğiz.  Bunu başardığımızı görüyorum” şeklinde konuştu.

DARBE MİLLETE VE ORDUYA YAPILMIŞTIR

Vatan Partisi Gençlik Kolları Başkanı Erdem Şahin Daha önce yaptıkları analizlerin ne kadar haklı olduğunu ifade ederek; “15 Temmuz’da yaşananlar bu darbe girişimi Amerikancı ve Fethullahçı bir darbe girişimidr. Bu darbe girişimi millete ve Türk Ordusu’na yapılmıştır. Türk Ordusu Türk polisi PKK’ya gömmeye başladığından beri bu terör örgütü rahatsız olmuştur. Bu yüzden Türk ordusu bünyesinde bulunan FETÖ eliyle ABD’nin eliyle Türk Ordusu’na ve Türk milletine  darbe yapılmıştır.  Bu darbe girişimi başarısızlıkla sonlanmıştır. Nasıl başarsızlıkla sonuçlanmıştır Genelkurmay Başkanımız cesurca davranarak o darbe bildirisini imzalamamıştır" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ

ADD İl Gençlik Temsilcisi Mustafa Gökmen; “Bugün 15 Temmuz’da FETÖ'nün darbe girşiiminine karşı burada bulunmaktayız. Bu darbe girşimi orduyu dizayn etmeye çalışmak için yapılmıştır. Bu terör örgütleri ne yapmışlardı Ergenekon ve Balyoz operasyonları ile orduyu dizayn etmeye çalışmışlardı. Orduda direnen tüm polisimizin ve askerimizin direnişiyle bu darbe püskürtülmüştür.Ordumuzun bu mücadelsinde hep yanındayız. Emperyalizm; Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kaybediyor ilerde ki süreçte kaybetmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

2.KURTULUŞ MÜCADELESİ

TGB İl Gençlik Temsilcisi Burak Kurt Türkiye’nin ateşli günlerden geçtiği bu günlerde buradaki birleşmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Burada toplanan cumhuriyetçi, milliyetçi, devrimci gençlik bu ateşten günlerde ateşten gömleği üzerine geçirmiş, Türkiye’yi Amerikan eliyle böldürmeyeceğini ilan etmektedir. Ve buradaki birliktelik Türkiye’nin emparyalizme karşı verdiği 2.Kurtuluş mücadelesini zafere ulaştıracak birleşmenin tohumlarıdır. Hükümet, meclis bütün siyasi partilerimiz ve demokratik kitle örgütlerimiz Türkiye’nin geleceği için zorunlu olan bir ortam tutum alarak, Türkiye’nin birliği ve bağımsızlığı için zorunlu olan bu görevi birlik içinde gerçekleştirmeli ve Amerikancı- Fethullahçı gladyo çökertmelidir." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası