Ege Postası
Geri

İzmir'de gönüllüler afet bölgesi için tek yürek oldu

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremin ardından İzmir’de gönüllüler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasında bir araya geldi.
İzmir'de gönüllüler afet bölgesi için tek yürek oldu
Haberler / Güncel
11 Şubat 2023 Cumartesi 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaşanan depremin ardından yardım seferberliği başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardım toplama çalışmalarına katılan gönüllüler, Fuar İzmir ve Kültürpark Celal Atik Spor Salonunda depremzedeler için çalışıyorlar. ANKA Haber Ajansına konuşan gönüllüler, ellerinden geldiğince depremzedelere yardım etmek için çalıştıklarını söyledi.  

Arkadaşları ile beraber yardım çalışmalarına katılan Gözde Egi, “Çok üzüldük bu durumdan tüm vatandaşlara geçmiş olsun diyorum. İlk günden beri geliyorum. Arkadaşlarımda burada hep birlikte elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Biz şu anda kıyafet bölümündeyiz. İlk olarak buraya gelen bütün yardımları çocuk, erkek ve kadın olarak ayrıştırıyoruz daha sonra kolilere yerleştiriyoruz” dedi.

Ellerinden geldiğince deprem bölgesine yardım etmeye çalıştıklarını söyleyen gönüllü İlker Gürsoy, “Burada benim gördüğüm herkes gönüllü İzmir Büyükşehir Belediyesinin önderliğinde burada deprem bölgesine gidecek malzemeleri depoluyoruz. Bugün benim geldiğim üçüncü gün. İlk gün kuru gıda gönderdik ikinci gün kıyafetti bugün de ısıtıcı ve soba gönderiyoruz. Bu ürünlerin depremzedelere en sağlıklı şekilde ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Orada olamıyoruz ama burada onların yanında olmaya gayet ediyoruz” diye konuştu.

Gönüllülerden Sibel Aydın “Arkadaşlarımızla birlikte hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz bu süreçte çok üzgünüz gerçekten. Evde durmak, hiçbir şey yapamamak özellikle yakınlarından haber alamayan kişileri gördükçe haberleri izledikçe kötü oluyoruz” dedi. 

Deprem bölgelerine yüzlerce TIR gönderdiklerini söyleyen bir başka gönüllü yurttaş Gaye Yalvaç ise şunları söyledi:

“Çok yoğunluk var herkesten Allah razı olsun. Onların bizlere çok ihtiyacı var. Her TIR çıktığında o kadar çok duygulanıyoruz ki anlatamam. Daha çok yapmamız lazım. Kullanılmamış ürünlerin daha çok gelmesi lazım aslında biz onları istiyoruz. Kullanılmamış ürünlere gerçekten çok ihtiyaç var. Bot ve kalın kıyafetlere ihtiyaç var” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası