Ege Postası
Geri

İzmir'de görme engellinin çilesi bitmiyor

İzmir'de görme engelliler için kaldırımlara yapılan hissedilebilen sarı çizgili kabartmalı yollar, yapılan ihlaller nedeniyle tam bir engele dönüşmüş durumda. Kentte görme engellinin çilesi bitmiyor
İzmir'de görme engellinin çilesi bitmiyor
Haberler / İzmir
13 Nisan 2016 Çarşamba 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kentte, görme engelliler için yapılan yollarla ilgili ihlallerin yaşandığı yerlerin başında Çankaya semti geliyor. Engellilerin kullanımı için kaldırımlara yapılan sarı çizgili yolların üzerinde inşaat çalışmaları için kurulan iskeleler, park edilen motorsikletler dikkat çekiyor.

Öte yandan görme engellilerin şikayetçi olduğu yerlerin arasında yoğun yaya trafiğinin bulunduğu Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi de bulunuyor.

Bu cadde üzerinde ekmek parası kazanmaya çalışan görme engeliler, sarı çizgili kabarmalı yolların buraya da yapılmasını talep ederek, "Yollarımız kentin büyük bir bölümünde işgal altında. Birçok arkadaşımız bir anda konulan engellere çarpıp yaralanıyor, hastaneye kaldırılan da oluyor. Defalarca bu konuda eylemler yapmamıza, uyarmamıza rağmen sorun bir türlü çözülmüyor, saygısızlık devam ediyor. Engelli yolları uygulaması sadece kaldırımlarda var, biz cadde ve bulvarlarda da yürüyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası