Ege Postası
Geri

İzmir'de korkutan deprem

Bugün saat 23.20'de İzmir'de deprem meydana geldi. 4.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Menemen Yahşelli Mahallesi olduğu belirtildi. Sarsıntı, İzmir'in birçok ilçesinde de hissedildi. Deprem birçok ilçede hissedildi
İzmir'de korkutan deprem
Haberler / Güncel
25 Ocak 2019 Cuma 23:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir, saat 23.20'de meydana gelen depremle sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 4.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Menemen'in Yahşelli Mahallesi olduğu belirtildi. Yerin 15.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'in birçok ilçesinde de hissedildi.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı  depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Derinliğini ise yerin 15.5 kilometre olarak belirledi.

Deprem İzmir'de kısa süreli korku ve paniğe neden oldu.

AFAD, İzmir'de meydanan gelen depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını aktardı.

"İZMİR’DE MEYDANA GELEN DEPREM ANA ŞOK DEPREMDİR'

Menemen'deki sarsıntının ardından, Deprem Uzmanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıklama yaptı. Prof. Dr. Sözbilir, "Marmaris’teki depremin ardından İzmir’de meydana gelen deprem ana şok depremdir" dedi.

Sözbilir, dün Marmaris’teki depremin ardından İzmir’de meydana gelen depremin ana şok deprem olduğunu ifade ederek, "Menemenin yakınında deprem fayı mevcut, bu nedenle Marmaris’teki depremin ardından İzmir’de meydana gelen deprem ana şok depremdir. İzmir’deki deprem şu an olağandır" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası