Ege Postası
Geri

İzmir'de kritik ulaşım zirvesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentin temel ulaşım projelerini görüşmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı heyetiyle bir araya geldi. Zirvede Körfez Tüp Geçidi, metro hatları, Konak ve Karşıyaka iskelelerinin yenilenmesi ile yeni yat limanları projeleri masaya yatırıldı.
İzmir'de kritik ulaşım zirvesi!
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Kasım 2026 Perşembe 20:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentin temel ulaşım ve deniz altyapısı projelerini görüşmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı heyetiyle makamında kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

MEGA PROJELER GÜNDEMDE

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ile Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan’ın yer aldığı heyetle görüşen Tugay, İzmir'in geleceğine yön verecek dev yatırımları masaya yatırdı. Toplantıda, kentin iki yakasını bağlaması planlanan Körfez Tüp Geçidi projesi, devam eden ve planlanan metro hatları, Karşıyaka ve Konak iskelelerinin yenileme çalışmaları ve kente kazandırılması planlanan yeni yat limanları ele alındı.

Tugay'ın açıklaması şu şekilde oldu:

"Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüz Sayın Dr. Yalçın Eyigün, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürümüz Sayın Salih Tan ve beraberindeki heyetle makamımızda bir görüşme gerçekleştirdik.

Toplantımızda Körfez Tüp Geçidi ve metro projelerini, Karşıyaka ve Konak iskelelerinin yenileme çalışmalarını ve kentimize kazandıracağımız yeni yat limanlarını ele aldık.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın tüm yetkililerine destekleri ve yakın ilgileri için teşekkür ediyorum. Şehrimizin ulaşım ağını iyileştirmek ve daha güçlü hâle getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

Gündemde İZBAN var: Tugay, TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt ile görüştü 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası