Ege Postası
Geri

İzmir'de palyatif uluslararası bakım sempozyumu yapılacak

Palyatif Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Meltem Uyar, "Hastane dışında palyatif bakım desteği sağlayan merkezlerin hayata geçirilmesi hedefliyoruz" dedi.
İzmir'de palyatif uluslararası bakım sempozyumu yapılacak
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2018 Çarşamba 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Palyatif Bakım Derneği Başkanı Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Uyar, hastaneler dışında palyatif bakım desteği sağlayan merkezin hayata geçirilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Uyar, yaptığı yazılı açıklamada, derneklerinin 2006'da yaşamı tehdit eden hastalıklarda hasta ve hasta yakınına gerekli desteğin sağlanması ve ülke genelinde nitelikli palyatif bakım hizmetinin verilebilmesini amaçlayarak kurulduğunu belirtti.

Dernek kurulduğu sırada henüz Türkiye'de palyatif bakım konusunda bir yapılanma olmadığını bildiren Uyar, şunları kaydetti:

"Dernek olarak; palyatif bakım hizmetlerinin bilimsel olarak gelişmesi için konunun uzmanlık olarak ele alınmasını, evde bakım hizmetlerinin eğitim ve personel desteği ile Palyatif Bakım sağlamak üzere yeniden yapılandırılmasını, hastane dışında palyatif bakım desteği sağlayan merkezlerin hayata geçirilmesi hedefliyoruz."

Uyar, Palyatif Bakım Merkezlerinin Türkiye'de hizmete girmesinin 2015 yılında başladığını, Türkiye'de 81 il kamu hastanesinde 314 Palyatif Bakım Merkezinin, 4001 yatak sayısı ile kısa sürede Avrupa Palyatif Bakım Birliğinin önerdiği yatak sayısının yaklaşık yüzde 50'sine ulaştığını aktardı. 

Bu doğrultuda İzmir'de 28-29 Eylül'de uluslararası katılımlı 1. Palyatif Bakım Sempozyumunu düzenleyeceklerini belirten Uyar, sempozyumda kamuoyu tarafından çok bilinmeyen konuların detaylı ve olgu örnekleri ile ele alınacağını kaydetti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası