Ege Postası
Geri

İzmir'de polis eşleri yürüdü

İZMİR’de Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümü kutlamalarının ardından, bu kez polis eşleri sokağa çıktı ve yürüyüş yaptı. Polis eşleri, 'Mustafa Kemal’in polisleriyiz', 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Polis laikktir, laik kalacak' sloganları attı.
İzmir'de polis eşleri yürüdü
Haberler / Genel
10 Nisan 2014 Perşembe 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 polis eşi ve çocuğu, Konak Meydanı’na kadar yürüdü. Büyük bir Türk bayrağı da taşıyan, başlarına da polis şapkası takan kadınlar, sık sık sloganlar attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen protestocu polis eşleri adına basın açıklamasını Rana Aydemir yaptı. Hem babasının hem de eşinin emniyet mensubu olduğunu belirten ve onlarla birlikte tüm polislerin hakları için yürüdüklerini dile getiren Aydemir şunları söyledi.

"Dün olduğu gibi bugün de polisimiz devletin bölünmez bütünlüğü, halkının mutluluğu için görev yapmaktadır. Bu zorlu süreçte, biz polis eşleri olarak onlara her türlü desteği vermekteyiz. Polislerin görev başında yaşadıkları sorunları bizler de yakından yaşamaktayız. Bu sorunları bir kez daha gündeme taşımak bir şikayetten çok, problemlerimize devlet yetkililerince çözüm üretilmesi, halkımızın da polis ailelerinin yaşadığı bu sıkıntılardan haberdar olmalarını sağlamaktır."

GEÇİM SIKINTISI BUNALTIYOR 
Polislerin bayram seyran, gece gündüz demeden kamu düzenininkorumak için haftada en az 60 saat çalıştığını kaydeden Rana Aydemir konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu emeklerin karşılığında alınan maaşlarla da zar zor geçinilmektedir. Geçim sıkıntısından dolayı bunalıma giren polis intiharları da azımsanamaz. Özellik polis emeklilerinin maaşları büyük oranda düşmektedir. Biz polis eşleri olarak sayın Başbakanımızın, çeşitli tarihlerde polisimizin çalışma şartlarının iyişleştirilmesi, fazla mesai, maaş, emeklilik gibi özlük haklarının iyileştirileceğine dair verdiği sözleri en kısa zamanda yerine getireceğine olan güven ve inancımız tamdır."

VALİLİKTEN İZİNLİ YÜRÜYÜŞ
Polislerin siyasete karıştırılmamasını da isteyen polis eşlerinin yürüyüşlerine, son operasyonlar sonrasında görev yeri değişen polislerin yakınlarının da destek verdiği ileri sürüldü. Ancak yürüyüşü yapan polis eşleri, aralarında onlardan kimsenin bulunmadığını, böyle bir ayrımlarının da olmadığını, sadece polis hakları için yürüdüklerini dile getirdi. Valilikten izin alarak yürüdükleri belirtilen polis eşleri, tüm çağrılarına rağmen kendilerine destek vermeyen polis eşlerini ise kınadıklarını söyledi.
Polis eşlerinin yürüyüşünü, görevlendirilen az sayıdaki polis takip etti.

Öte yandan Türk Polis Teşkilatı’nın 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları, İzmir’de de Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı, ardından geçit töreni yapıldı.

İzmir’de, Türk Polis Teşkilatı’nın 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törenler, saat 09.30’da, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Celal Uzunkaya, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. Emniyet müdürlüğünde görev yapan polis müdürleri ve memurlarının yanı sıra teftiş kurulunda görevli birinci sınıf emniyet müdürlerinin de hazır bulunduğu törende Uzunkaya, Anıt Şeref Defteri’ne, “Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan polis teşkilatı olarak, kuruluş yıldönümümüzde mesai arkadaşlarımla birlikte huzurunuzdayız. Bu ülkenin ortak değerleriyle beslenip büyüyen, halkımızın can ve mal emniyetini sağlama, ülkenin birlik ve bütünlüğünü koruma adına gerektiğinde en değerli varlıkları olan canlarını seve seve şiar edinen emniyet teşkilatı, bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Toplumun güvenlik ihtiyaçlarıyla, anayasa ve hukukun dışına taşmayan özgürlük talipleri ekseninde, ne güvenlikten ne de özgürlüklerden ödün vermeden, birini diğerine öncelemeden, 'Güvenlik içinde özgürlüklerin korunduğu’ hukukun üstünlüğünün rehber edinildiği, adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan toplumun her kesiminin sevgi, saygı, güven ve desteğini alarak halkla bütünleşmiş bir polis anlayışını yaratmak en büyük hedefimizdir. Emniyet teşkilatımız bu temel anlayış içerisinde, çözümün parçası olma adına pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmekte AB standartlarına uyumda pek çok önemli aşamalar kaydetmekte, kısaca senin belirlediğin muasır medeniyetler hedeflerine adam adım yaklaşmaktadır” diye yazdı. 

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI
Kutlamalar kapsamında daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda resmi geçit töreni düzenlendi. Vali Mustafa Toprak'ın da katıldığı ikinci törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, teşkilat olarak başarılı çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından törende emniyet müdürlüğünde görev yapan çevvik kuvvet, asayiş şube ve trafik denetleme şube müdürlüklerine bağlı polisler, motorize ekiplerle birlikte geçit törenine katıldı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar da, polislere sevgi gösterilerinde bulundu, onlara çiçek attı. Polis haftası kutlamaları, geçit töreniyle sona erdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası