Ege Postası
Geri

İzmir'de sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti

Darbe girişimi İzmir’de gece boyunca vatandaşlar tarafından protesto edildi. Sabaha kadar alanlarda kalan vatandaşlar yorgun düşerken, bazı vatandaşların ise çimlerde uzanarak uyuduğu görüldü.   İzmir'de sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti
İzmir'de sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti
Haberler / İzmir
17 Temmuz 2016 Pazar 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişiminde bulunulmasına tepki gösteren İzmirliler, geceyi Konak Meydanı'nda geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla toplanan kalabalığın bir bölümü gecenin ilerleyen saatlerinde alandan ayrılırken kalanlar ise çimlerin üzerine serdikleri gazete kağıtlarının üzerinde uyudu.  

İzmir, Türk bayrağı ve Erdoğan posterleriyle donatıldı Yıldırım’dan İzmir’e tele-mesaj!

Darbe girişimine karşı tepki gösterenlerin ana buluşma noktası Konak Meydanı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrı üzerine halk İzmir Valiliği hizmet binası önünde toplandı. Emniyet kaynaklarına göre ilk gün alana 50 binden fazla kişi geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup sık sık tekbir getirdi. Ses sisteminin de kurulduğu meydanın çevresindeki yollar trafiğe kapandı.

Kalabalık ikinci günde de meydanlara geldi. Kentteki meydanlarda bazı gruplar gösteriler düzenledi. Konak Meydanı'nda da dün gece toplanan grup sloganlar atarak hükümete destek verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde kalabalıktan bazıları evlerine giderken bazıları da çimler üzerinde uyudu. Meydanda kalanlar 'demokrasi nöbeti' tutmaya devam ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası