Ege Postası
Geri

İzmir'de sıcaklık rekoru kırıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları bugün için rekor sıcaklıklar konusunda uyarmıştı. Gün içinde ölçülen verilere göre, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde sıcaklıklar 40 dereceyi aştı.İzmir'de sıcaklık rekoru 9 Temmuz 2000'de kırıldı. 23 yıl önce kırılan rekorda sıcaklık 42.6 dereceye ulaşmıştı.Bugün ise İzmir 43 derece ile rekor tazeledi.
İzmir'de sıcaklık rekoru kırıldı!
Haberler / İzmir
26 Temmuz 2023 Çarşamba 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Temmuz ayı içerisinde yüksek hava sıcaklıkları ile karşı karşıya kalan İzmir, 43 derece ile yılın en sıcak gününü yaşadı. Günün her saati yoğun olan Konak Meydanı, turistler ve güvercinlere kaldı. Vatandaşlar İzmir Saat Kulesi’nin çeşmelerine koşarak serinlemeye çalışırken, sıcaktan bunalan bazı çocuklar ise tehlikeye rağmen süs havuzunda yüzdü.

Hava sıcaklıkları perşembe 34, cuma 33, cumartesi 34, pazar 36, pazartesi 37, salı 36 ve önümüzdeki çarşamba 36 derece olacak.

En sıcak günlerini yaşayan kentte vatandaşlar dışarı çıkmadı. Şehir adeta hayalet kente döndü. Sadece çalışan insanların dışarı çıktığı, trafik yoğunluğunun neredeyse olmadığı, park ve bahçelerin ise boş kaldığı görüldü. Sıcak havanın en çok etkilediği meslek gruplarının başında gelen fırın ustaları ise sıcak hava karşısında serinlemek için çeşitli yöntemlere başvurdu. Ustalar, pet şişelerdeki soğuk suları kafalarından aşağı dökerek serinledi.

 

 

İzmir, yılın en sıcak gününü yaşıyor

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası