Ege Postası
Geri

İzmir'de siyasiler oylarını kullandı

İzmir'de 3 milyon 250 bin 780 kayıtlı seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gitti. İzmir'de siyasiler de oylarını sabahın erken saatlerinde kullanmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde oylarını kullandılar...
İzmir'de siyasiler oylarını kullandı
Haberler / Yerel Politika
31 Mart 2019 Pazar 10:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye bugün 5 yıl boyunca görev yapacak yeni yerel yöneticilerini seçiyor. Renkli ve hareketli bir kampanya dönemi geçiren İzmir'de de heyecan doruğa çıktı. Siyasiler sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan oyunu İzmir Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı. Tuncay, "Herkesi önce oy kullanmaya ardından sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum." dedi.

CHP’li Beko oyunu kullandı: 1 Nisan’da bahara uyanacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karabağlar ilçesinde Güzelyalı Ortaokulu’nda oy kullandı. Eşi Müberra Beko ve torunları ile 1332 nolu sandıkta oy verme işlemini gerçekleştiren Beko, “Geleceğimiz için, çocuklarımız için 1 Nisan’da bahara uyanacağız” dedi.

CHP’li Beko yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Demokrasi sınavımızın en güzel örneğini verdiğimiz bu gün biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Aylardır hazırlandığımız 31 Mart günü geldi ve bugün halkın iradesi sandığa yansıyacak. Türkiye Cumhuriyetinde unutulmamalıdır ki halkın iradesinden üstün hiçbir irade yoktur. İzmir için de, Türkiye için de sandıktan çıkacak sonuç şimdiden hayırlı olsun. Biz, sandıktan demokrasi, eşitlik, özgürlük, adelet, barış, kardeşlik çıksın istiyoruz. Demokrasiyi en iyi şekilde yerine getirdiğimiz seçim çalışmaları sürecinin bugüne de yansımasını ve seçim sonuçları her ne olursa olsun tüm ülkemizde sağduyuyla karşılanmasını temenni ediyorum. Dertlere derman olacak yerel yönetimler halkın iradesine yansısın ve Martın sonu bahar olsun!"

Sertel oyunu torunuyla kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, geleneği bozmadı ve oyunu torunu Atila Atlas Sertel’le birlikte kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, oy kullanmaya eşi Ziynet Sertel, oğulları Özmen Serdar Sertel, Özgür Mustafa Sertel, gelini Özden Sertel, kayınvalidesi Feride Çiloğlu ve torunu Atila Atlas Sertel’le geldi. Sertel’in oyunu torunu Atila Atlas Sertel sandığa attı.

Oyunu Bornova Ali Suavi İlkokulu 1358 Nolu sandıkta kullanan Atila Sertel, “Ülkemiz ve milletimiz ve İzmirimiz için hayırlı olsun. Yerelden başlayan bahar havasının Türkiye geneline yayılacağına ve iktidarın müjdecisi olacağına inancım tam. Ülkemizin önde gelen büyükşehirleri ve yüzlerce ilçe sosyal belediyecilik anlayışı ile tanışacak” dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, oy kullandığı okulda vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara sandıklara ve oylarına sahip çıkma çağrısı yapan Sertel, sandıklar kapanana kadar Bayraklı ve Bornova’daki sandıkları dolaşacağını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, oyunu doğup büyüdüğü baba ocağı Bornova’da Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1225 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullanmaya eşi Rana Sındır ve oğlu Cem Sındır’la birlikte yürüyerek gelen Kamil Okyay Sındır, okul bahçesinde bulunan hemşerileriyle sohbet etti, sandıkları gezdi, görevlilere kolay gelsin dileğini iletti.

Oy kullandıktan sonra değerlendirmede bulunan Sındır, “31 Mart seçimlerine katılımın yoğun olduğunu düşünüyorum. 31 Mart Seçimlerinin siyasal iktidara kırmızı kart gösterilmesiyle demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacağına canı gönülden inanıyorum. Bugüne kadar biz anlattık, şimdi halkımız konuşacak, biz dinleyeceğiz. Değerlendirecek, tartacak, son sözünü sandıkta bugün söyleyecek. Milletimiz ne derse o olacak” dedi.

İzmir Milletvekili Ednan Arslan Özel Narlıdere Uğur İlk-Ortaokulu’nda 1038 Numaralı sandıkta oy kullanmaya eşi Demet Arslan ile birlikte geldi. Arslan oyunu kullandıktan sonra şu açıklamalarda bulundu.

Demokrasi yarışı bir demokrasi şölenine dönsün

“En önemli vatandaşlık görevlerimizden birini yerine getirdik, oyumuzu kullandık. İzmir’imize ve ülkemize hayırlı olsun. Seçimlere yoğun bir katılım olduğunu görüyoruz,  bu sevindirici bir tablo. Demokrasimiz adına önemli bir tablo. Bu gün vatandaşlarımız, İzmir ve 80 ilimizde, mahallesinin muhtarını, belediye meclis üyelerini, belediye başkanlarını seçecekler. En doğru kararı milletimiz verecektir. Bir tek kişinin bile burnunun kanamadığı, herhangi tartışmanın yaşanmadığı ve hiçbir şaibenin olmadığı bir seçim geçirmemizi diliyorum.

Öncelikle seçim mesaisi yapan kamu görevlilerimize, sandık görevlilerine, parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Oy vermek, demokrasimizi yaşatmak ve güçlendirmek, hepimizin ülkesine, çocuklarına, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi kuranlara, demokrasi mücadelesi verenlere borcumuzdur. Seçimlerin büyük bir olgunluk ve hoşgörü ortamı içinde geçeceğine olan inancımla, bugün bir demokrasi şöleni olsun diyorum.”

Polat oyunu kullandı

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde eşi Meltem Polat'la birlikte Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağıran Polat, "Şimdi baharın habercisi olacak sandıklara sahip çıkmanın vaktidir. Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok; biz kazanacağız" dedi. 

5 yıl boyunca tüm kentlerin güzel bir yönetimle buluşmasını dileyen Polat, "İzmirimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yönetimiyle tüm Türkiye'ye örnek olacak. Tam demokrasinin egemen olduğu, her kesimden yurttaşın huzur bulduğu kentlerde yaşamayı diliyorum" diye konuştu.

Çankırı oyunu kullandı

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde oyunu Konak İmam Hatip Ortaokulu’nda kullandı.

Çankırı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Karabağlar’da sandık ve okulları gezdikten sonra Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu ve AK Parti Konak İlçe Teşkilatı ile birlikte oyunu kullanmak üzere Konak İmam Hatip Ortaokulu’na geçti. 1060No’lu sandıkta AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu ile birlikte oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Çankırı, şunları söyledi:

“24 Haziran seçimlerinden sonra 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla bugün tekrar sandık başına gittik. Yerel seçimlerin Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diliyorum.30 ilçede ve Büyükşehirde adaylarımızla birlikte İzmir’i karış karış dolaşarak kendimizi anlatmaya çalıştık. Sıkmadık el, çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmadık. Artık son sözü necip milletimiz sandıkta söyleyecek. Ben inanıyorum ki İzmir halkı, tercihini hizmetten yana kullanacaktır. Bu seçimin kazananı İzmir olacaktır. Seçimlerin bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Bölünmez Çankırı, Konak’ta oyunu kullandıktan sonra önce Buca’ya sandık ve okulları gezmeye gitti. Ardından AK Parti İzmir İl Binası’na geçen Çankırı, diğer milletvekilleri ve teşkilat ile seçimleri takip etti.

 

Tugay oyunu eşiyle birlikte kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oyunu eşi Öznur Tugay ile birlikte Şehit Polis Samet Kırcalı Ortaokulu'nda kullandı.

Tugay, "Karşıyakamıza, İzmirimize ve ülkemize hayırlı olsun. İyi bir belediye başkanı olmak için çok çalışacağım" dedi.

Batur oyunu kullandı

Millet İttifakı'nın Konak Belediye Başkan Adayı CHP'li Abdül Batur, oyunu Narlıdere İlhan Onat İlkokulu'nda kullandı. Oy kullanmaya torunu Ateş Batur ile birlikte gelen Başkan Batur, oyunu 1096 nolu sandıkta kullandı.

Batur, “Bugün hepimiz geleceğimiz için oy kullanıyoruz. Hepimiz sandıklara giderek oyumuzu mutlaka kullanmalıyız. Tek bir oyun bile büyük önemi var. Çocuklarımız için, torunlarımız için, aydınlık yarınlarımız için oyumuzu kullanalım. 31 Mart yerel seçimlerinin İzmirimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Millet ittifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı CHP'li Muhittin Selvitopu,  oyunu İnönü Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullanmaya eşi Fügen Selvitopu ile birlikte gelen Muhittin Selvitopu, 31 Mart seçimlerinin Karabağlar'a ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Millet İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı CHP'li Serdar Sandal oyunu Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu Lisesi 1101 numaralı sandıkta kullandı. Eşi Aylin Sandal ve oğlu Yağız Sandal ile birlikte oy vermeye gelen Sandal, okul bahçesinde ve oy verme sırası beklerken vatandaşlardan ilgi ve destek gördü, onlarla sohbet etti. Çocuklar ve gençler ise Serdar Sandal ile birlikte bol bol özçekim yaptı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerek ülkemiz gerekse İzmir açısından seçimlerin huzur içinde geçmesini dileyen Serdar Sandal, “Bayraklı’nın, İzmir’in, Türkiye’nin mutlu yarınları, umut dolu baharları için oyumuzu kullandık. Bayraklı’mıza, İzmir’imize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun, Mart’ın sonu bahar olsun” dedi.

Aslan, eşi ve çocuklarıyla oy kullandı

Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan oyunu Tepekule Mahallesi’nde bulunan Mustafa Uygur Ortaokulu’nda 1337 numaralı sandıkta eşi Makbule Aslan ve çocuklarıyla birlikte kullandı. Oy verme işleminin ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Aslan “Yaklaşık 3 aylık seçim çalışmalarımızın ardından oylarımızı kullandık. Her vatandaşımızı oy kullanmaya davet ediyorum. Ümit ediyorum ki 31 Mart yerel seçimlerinin Bayraklı’ya, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nazmi Yılmaz, Şehit Üsteğmen Murat Yıldız Anadolu Lisesi'nde oyunu kullanırken, "Kalbim, evim Gaziemir için herkesin oyuna talibiz. Söz verdiğim gibi bir kez daha buradan ifade ediyorum "Herkesin ve her kesimin başkanı olacağım." Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı CHP'li Serdar Aksoy oyunu Koyundere İlkokulu'nda kullandı. Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla tek tek tokalaşıp, fotoğraf çektirdi. Aksoy, "Tüm dostlara selam olsun. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Herkesi vatandaşlık görevini yapmaya davet ediyorum.  Sandıklarımıza sahip çıkalım. Demokrasiye sahip çıkalım" açıklamasını yaptı.

Başkan İnce, oyunu kullandı

Güzelbahçe Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa İnce, eşi Nilüfer İnce ile birlikte Yaka Mahallesi'ndeki Bilim Koleji’nde kurulan 1052’nolu sandıkta oy kullandı. Sabah saatlerinde oyunu kullanmak için geldiği sandık başında vatandaşlarla sohbet eden Başkan İnce bir süre kuyrukta bekledi, sırası geldikten sonra oyunu kullandı.

Oy attıktan sonra açıklama yapan İnce şunları söyledi:

 “Bugün ülkemizde bir demokrasi sınavı veriyoruz. Biz halkın dediği olsun diyoruz. Oyumuzu kullandık. Ülkemize hayırlı olsun. Biz çıkacak sonuca saygılıyız. Seçimler Güzelbahçemiz, İzmirimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Sorunsuz bir seçim süreci geçirdik. Umarım olaysız, huzurlu bir seçim olur. Kazanan demokrasi olur, kazanan ülkemiz olur” dedi.

Başkan Uğurlu oyunu kullanmaya eşi ve çocukları ile birlikte gitti

Kemalpaşa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu, oyunu kullandı. 

Uğurlu, eşi ve çocukları ile birlikte geldiği 75. Yıl Orta Okulu’nda oyunu kullanıp, vatandaşlarla selamlaştı. Seçimlerin ülkemiz, ilimiz ve Kemalpaşa için hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Uğurlu, “5 yıl Kemalpaşa’ya ve Kemalpaşalılara hizmet ettik. Umarım Kemalpaşa halkı bir 5 yıl daha onlara hizmetkar olma görevini bizlere emanet eder. Ama bu halk ne karar verirse en doğrusunu verir. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Arslan: Hayırlı olsun!

Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, eşi Hatice Arslan ve oğlu Alaaddin Arslan ile Efeler Mahallesi'nde bulunan Hasan Ali Yücel Orta Okulunda oyunu kullandı. 1208 nolu sandıkta oy kullanan Başkan Adayı Arslan, burada bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Çıkışta açıklama yapan Mustafa Arslan, seçimlerin herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Seçimler çok güzel bir 31 Mart sabahında başladı. Hem şahsım adıma hem de ülkem adına hayırlı olmasını diliyorum. Oy kullanmayan vatandaşlarımızın da oy kullanmaları için sandık başına çağırıyorum” dedi.

Aynı okulda oy kullanmaya gelen vatandaşlar Arslan’a ilgi göstererek, onunla fotoğraf çektirdiler. 

Ekrem Oran, eşi ve oğluyla birlikte oy kullandı

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 1009 nolu sandıkta, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte oyunu kullandı.

Öğle saatlerinde, eşi ve oğluyla birlikte, Alaçatı Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'na oyunu kullanmaya gelen Ekrem Oran, okul bahçesindeki ve koridorlardaki vatandaşlarla selamlaşarak, oyunu kullanacağı 1009 nolu sandığa gitti.

"Biz kazanacağız, Çeşme kazanacak"

Oyunu kullanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Adayı Oran, "Herkese daha çok iş, herkese daha çok aş ve daha mutlu Çeşme için çıktığımız bu yolda, az önce eşim ile birlikte oyumuzu kullandık. Seçim kampanyamız boyunca söylediğim gibi, şimdi de söylüyorum; 'Biz kazanacağız, biz kazanacağız, Çeşme kazanacak" dedi. 

Fatih Gürbüz, oyunu ailesi ile birlikte kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz,  oyunu Necla Midilli Merkez Ortaokulu'nda kurulan 1028 nolu sandıkta kullandı.

Ailesi ile birlikte oy kullanmak üzere Necla Midilli Merkez Ortaokulu'na gelen Fatih Gürbüz, okul bahçesinde karşılaştığı vatandaşlarla selamlaştı. Daha sonra oy kullanacağı salona geçen Gürbüz, sandık başkanı ve sandık görevlilerine iyi çalışmalar diledi. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere konuşan Fatih Gürbüz, "Ailecek oyumuzu kullandık, her şeyden önce vatandaşlık görevimizi yerine getirmiş olduk. Foça'da biraz tatlı sert olmakla birlikte seviyeli bir seçim süreci geçirdiğimizi söyleyebilirim. Biz seçim kampanyası boyunca seçilmemiz halinde neler yapacağımız anlattık. Ve bugün son sözü halkımız söyleyecek. Kazanan Foça olsun, İzmir olsun, Türkiye olsun, demokrasi olsun diyorum. Sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz bozulmasın. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Foça'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Gümrükçü oyunu kullandı

Millet İttifakı'nın Çiğli Belediye Başkan Adayı CHP'li  Utku Gümrükçü, oyunu 
Çiğli Ahmet Adnan Saygun Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi okulu 1290 nolu sandıkta kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet 
eden Gümrükçü: “ Tüm Çiğlililerin bu büyük demokrasi şölenine davet  ediyorum. Yerel seçimler  ülkemize  hayırlı olsun. Aynı zamanda Çiğlimizin mahallelerinde muhtar adayı olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi" dedi.

Millet İttifakı'nın Aliağa Belediye Başkan Adayı CHP'li Özcan Durmaz Bülent Yanpala Okulunda oyunu kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası