Ege Postası
Geri

İzmir'de spor günlüğü

Spor Toto 2'inci ve 3'üncü ligde mücadele eden İzmir kulüpleri haftayı buruk kapattı. Altay evinde Tekirdağspor ile berabere kalırken, Tire 1922 ise Yeşil Bursa karşısında beraberliğe razı oldu. Fatih Karagümrük'ü mağlup ederek ilk galibiyetini elde eden Buca da savunmada alarm vermeye devam etti. Futbol takımları 3 puana hasret kaldı
İzmir'de spor günlüğü
Haberler / Spor
18 Eylül 2016 Pazar 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta evinde Tekirdağspor'la 1-1 berabere kalarak 3'te 3 yapma fırsatını kaçırmasına rağmen 7 puanla liderlik koltuğunu koruyan Altay'da Teknik Direktör Serdar Sabuncu umutlu konuştu. Kaçan 2 puana rağmen zirvede kalmanın önemli olduğunu dile getiren genç teknik adam, "İlk 2 haftada 6 puan toplamıştık, ancak bu kadar organize oynamamıştık. Bazen futbolunuzun ödülünü alamıyorsunuz, ancak lig uzun bir maraton ve biz doğru yoldayız. Taraftarımızla bütünleştik, onlara layık olmak için Ankara Demirspor deplasmanına kazanmak için gideceğiz" diye konuştu.
 

Tekirdağspor karşısında 1-0 öne geçtikten sonra 13'üncü dakikada penaltı golcü Murat Uluç'a sahip çıkan Sabuncu, "Murat, 24Erzincanspor maçında 2 gol atıp 3 puan almamızı sağladı. Gölcükspor deplasmanında hem 2 gol attı hem de 2 asist yaptı. Dün de Hüsamettin'in attığı golün pasını verdi. Murat'ın penaltı kaçırması önemli değil, canı sağ olsun. Oyuna 90'ıncı dakikada giren İbrahim Akın konusunda sabırlı olmaları gerektiğini ifade etti."

 

BUCASPOR'DA SAVUNMA ALARM VERDİ

Bucaspor deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenerek Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta ilk galibiyetini elde ederken, sarı lacivertli savunma geride bıraktığımız 3 haftada alarm verdi. Teknik Direktör İlker Seven oynadıkları 3 maçta kalelerinde 5 gol görmelerini normal karşılamadığını söyledi. Ofansif anlamda iyi işler yaptıklarına değinen Seven, "Keçiörengücü, Fethiyespor ve Karagümrük karşısında pozisyon üretmekte zorlanmadık. Ancak defansımız ve kalemizde sorunlar yaşadık. Kolay gol yiyiyoruz. Bu sorunu mutlaka çözmeliyiz" şeklinde konuştu.

İlker Seven şu ana kadar kalesinde 8 gol gören sonuncu Kahramanmaraşspor'un ardından grupta en kötü istatistiğe sahip ikinci takım olduklarını hatırlatarak, "Bireysel hatalar yapıyoruz ancak eksikleri bir an önce gidereceğiz. Savunma toparlanacak" dedi. Çarşamba günü Türkiye Kupası 2'nci tur randevusunda Sivas Belediyespor'a konuk olacaklarını hatırlatan genç teknik adam, "Sivas'ta hazır olmayan futbolcuları saha süreceğim. Maç eksiklerini kapatmaları açısında iyi bir sınav olacak. Yeni transferlerin hepsini Sivas'a götüreceğim" ifadesini kullandı.

 

TİRE 1922 TEK PUANA RAZI OLDU
İzmir'in Spor Toto 3. Lig 2. Grup'taki temsilcisi Tire 1922 Spor, evinde Yeşil Bursa ile 1-1 berabere kalarak 3'üncü haftada da sahadan 1 puanla ayrıldı. Sezona taraftarının önündeki 0-0 sona eren Derincespor karşılaşmasıyla start veren kırmızı-beyazlı ekip, geçen hafta Dardanelspor deplasmanından da 1-1'lik sonuçla dönmüştü. Grupta 3 puanla 11. sırada yer bulan İzmir temsilcisi, perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası'nda, TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'a konuk olduktan sonra, 25 Eylül Pazar günü ligde Çatalcaspor deplasmanında terleyecek.

 

 

Altınordu, 1 puandan mutlu

Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Adana Demirspor deplasmanından alınan 1 puanın kendileri için galibiyet kadar önemli olduğunu söyledi.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın, 1-1 biten Bandırmaspor maçı sonrası kendi oyuncuları için, "Miskin, silik, korkak" gibi ifadeler kullanıp, "Devre arasında hepiniz gidin" mesajı vermesinin ardından kırmızı lacivertli ekip Adana Demirspor'la deplasmandan 2-2'lik skorla 1 puan aldı. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, "Bu beraberlik galibiyet kadar değerli" dedi. Adana Demirspor karşısında iki kez geriye düşmelerine rağmen pes etmediklerini dile getiren Eroğlu, sergilenen futbolun gelecek için kendisine umut verdiğini söyledi.

Maçtan sonra bir gazetecinin, "Başkan Özkan bu futbol için ne der'" sorusuna, "Herhalde teşekkür eder" yanıtını veren genç teknik adam, "İlk yarının son dakikalarında yediğimiz golle 2-1 geriye düştük. Ancak bu durum moralimizi bozmadı, tersine daha da hırslandık. Devre arasında futbolcularıma onlara olan inancımı anlattım. Aynı futbolu sürdürmemiz gerektiğini söyledim. Adana'dan tarihi bir skorla dönebilirdik. İyi futbol oynadık, ancak son vuruşlardaki beceriksizliği üzerimizden atamadık. Altınordu bu ligde her takımı yenebilir" dedi.

 

Menemen Belediyespor galibiyete sevinemedi

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 1-0 geriye düştüğü maçta evinde Tokatspor'u 2-1 yenerek bu sezon ilk galibiyetini elde eden Menemen Belediyespor'da Gökhan ve Erman kılıç'ın sakatlığı nedeniyle, 3 puan'a sevinemedi. 

Teknik Direktör Suat Kaya önemli bir maçı kayıpsız atlattıklarını ancak orta saha oyuncusu Erman Kılıç ile santrfor Gökhan Ünal'ın sakatlandığını söyledi. Erman'ın sol arka adalesinde yırtık meydana geldiğini açıklayan Kaya, Gökhan'ın da sağ ayak bileğinde ilk belirlemelere göre ödem oluştuğunu ifade etti. 

Erman'ın bir kaç hafta takımla beraber olamayacağını anlatan genç teknik adam, "Erman'ı ikinci yarıda oyundan çıkarmak zorunda kaldım. Gökhan ise 21'inci dakikada rakip takım kalecisi Atacan'ın müdahalesiyle sakatlandı. Gökhan'ın yarın MR'ı çekilecek. Umarız yırtık çıkmaz. Buna rağmen gelecek hafta Gökhan takımdan ayrı kalacak" diye konuştu. 

Maçı değerlendiren Suat Kaya, "İki haftadır berabere kalıyorduk bu da üzerimizde baskı yarattı. Sonuçta pozitif bir futbol oynayıp kazanmasını bildik. İyi yoldayız" ifadesini kullandı.

TEK SEVİNEN GÖZTEPE 

TFF 1'inci Lig'de Şanlıurfaspor'u kendi sahasında 2-0 mağlup eden Göztepe'nin teknik direktörü Okan Buruk, "Taraftarımızın beklentisini ve özlemini biliyoruz. Bu sezon her zaman üst sıralarda yer alacak bir takım olacağız" dedi.

Geçen hafta Balıkesirspor deplasman yenilgisiyle 11'inci sıraya gerilemesine rağmen Şanlıurfaspor galibiyetiyle puanını 7'ye çıkarıp 5'inci basamağa yükselip yeniden Play-Off potasını yakalayan Göztepe, zirve yarışının en önemli aktörlerinden biri olduğunu kanıtladı. Haftaya ilk üç sırada giren Yeni Malatyaspor ile Eskişehir'in kazandığını, Bolu'nun deplasmandan beraberlik söktüğünü hatırlatan Teknik Direktör Okan Buruk, "Şu anda liderle aramızda 3, ikinci ve üçüncü takımla 1 puan fark var. Henüz yolun başında olmamıza rağmen Süper Lig potasından uzak kalmak istemiyoruz. Taraftarımızın beklentisini ve özlemini biliyoruz. Bu sezon her zaman üst sıralarda yer alacak bir takım olacağız" dedi.  

Öte yandan Şanlıurfaspor randevusunda sarı kırmıılı formayla ilk golünü atan son transfer Adis Jahovic, ilk kez huzuruna çıktığı sarı-kırmızılı futbolseverleri mest etti. Karşılaşmada etkili bir oyun sergileyen Makedon futbolcu sosyal medya hesabında Şanlıurfa'ya attığı golün görüntüsünü paylaşırken, altına ingilizce "Parti başladı" anlamına gelen "Start party" mesajını ekledi. Rusya'da oynadığı dönemde attığı her golden sonra, formasının altına giydiği, "No Adis no party" (Adis yoksa parti yok) yazılı tişörtü tribünlere gösteren tecrübeli futbolcu, "Göz Göz Göztepe şampiyon olacak" ifadesine yer verdi. Futbolcusuna övgüler yağdıran Okan Buruk, "Jahovic gerçek bir porfesyonel. Kısa sürede takıma uyum sağladı. Her geçen gün daha iyi olacağına ve ileride Göztepe'ye daha büyük katkılarda bulunacağına inanıyorum" cümlelerini kullandı.

 

 

Karşıyaka'da rotasyon var

2'nci Lig Kırmızı Grup'ta sezona 2'de 2'yle başladıktan sonra grubun güçlü takımlarından Ankaragücü'ne 88'inci dakika golüyle 1-0 yenilen Karşıyaka'da Teknik Direktör Soner Tolungüç takımda rotasyona gideceğini söyledi. 

Ligin ilk 3 haftasında aynı 11'i sahaya sürerek 9 genç futbolcu ile tecrübeli oyunculardan Mustafa Aşan ve Can'a şanr veren Tolungüç, "Zor maç olacağını biliyorduk. Yeni yapılanmayla grubun en çok para harcayan, önemli ayaklara sahip bir takımla karşılaştık. Oyunun içinde kalmak isteyip planımızı rakibe göre kurduk. Özellikle 2'nci bölge, yani orta sahaya önem verdik" dedi.

Takımın son haftaların yorgunluğunu taşıdığını söyleyen teknik direktör Soner Tolungüç, "Orta saha yorulunca takım ister istemez geri yaslandı. Yine de puana yaklaştık ama son anlarda beklenmedik hamle hatası, bir paylaşılamayan top gol yememize neden oldu. Buna üzüldük. Ortada gençlere önem verilerek yoktan var edilen bir takım var. Artık rotasyona geçeceğiz. Önemli olan, bir süredir hazır hale gelmelerini beklediğimiz tecrübeli futbolcularımızın bizi tamamlaması" diye konuştu. Ankaragücü maçının oynandığı Afyon'a 26 kişilik geniş kadroyla giden yeşil-kırmızılılar, İzmir'e dönmeyip Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda salı günü oynanacak Afjet Ayfonspor maçını beklemeye başladı.

ALKIŞLAR ERHAN'A
Karşıyaka'da geçen sezon ikinci yarıdaki Göztepe derbisinden itibaren eldivenleri devralan 21 yaşındaki Erhan, ligin ilk 3 maçında kalesinde güven verdi. Genç file bekçisi, geride kalan 270 dakikada sadece son Ankaragücü karşılaşmasının 88'inci dakikasında kalesinde gol gördü. İlk haftalarda 3 gol atarken 1 gol yiyen Karşıyaka'da mağlubiyete rağmen iyi bir oyun ortaya koyan Erhan, Afyon'a kadar giden 700'ün üzerinde taraftarın alkışını aldı. 
(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası