Ege Postası
Geri

İzmir'de spor günlüğü

Ege temsilcilerinin son durumları
İzmir'de spor günlüğü
Haberler / Spor
17 Ağustos 2014 Pazar 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UŞAK SPORTİF 2'NCİ DEFA KAMPTA
 
YENİ sezon hazırlıklarına 11 Ağustos'ta başlayan Türkiye Basketbol Ligi takımı Uşak Sportif, ikinci etap çalışmaları için Afyonkarahisar'da kampa girdi. 

Uşak Sportif, 13 günlük kampta, Slovenya Milli Takımı'yla Dünya Şampiyonası'na katılacak Zupan hariç tam kadro güç depolayacak. Ozan Bulkaz'ın büyük bir sürprize imza atıp başantrenörlük görevini yardımcısı Mehmet Kabaran'a bıraktığı Uşak Sportif, 9-11 Eylül'de TED Kolejliler, Edirne Basket ve Selçuk Üniversitesi'nin katılacağı Kurtuluş Kupası'na ev sahipliği yapacak. Kırmızı siyahlılar 23-25 Eylül tarihlerinde ise Ankara'da TSYD Kupası'nda boy gösterecek.

ALTINORDU'DA TAHA HAVASINI BULAMADI
 
ALTINORDU'nun geçen yıl devre arasında 1461 Trabzon'dan transfer ettiği forvet oyuncusu Taha Balcı, yeni sezon öncesi beklentilerin uzağında kaldı. 

Geçen sezon ikinci yarıda 14 maçta da ilk 11'de sahaya çıkıp 6 gol kaydeden Taha, şu ana dek oynanan 4 hazırlık karşılaşmasında 141 dakika şans bulabildi. Yönetim, futbolcusunun ağır idman temposuna ayak uyduramadığını öne sürerken Futbol Direktörü Murat Dizdar, "Taha bizim çalışma sistemimizde zorlandı, ancak lige kadar kendisini toparlar" dedi.

Hazırlık maçlarında Kardemir Karabükspor ve Alanyaspor önünde 45'er dakika forma giyen 26 yaşındaki Taha, Turgutluspor karşılaşmasında 64'üncü dakikada sahaya adımını attı, frikikten bir gol kaydettiği 1922 Tire müsabakasında ise 65'inci dakikada oyuna dahil oldu. Taha Balcı, aynı mevkide görev yapan Göksu Türkdoğan ve Mertan Caner Öztürk'le rekabete giriyor.



ERKAN TAŞKIRAN: "BUCASPOR'LA ANLAŞMADIM"

BUCASPOR yönetiminin, "Kadromuza dahil ettik" açıklaması yaptığı Akhisar Belediyesporlu Erkan Taşkıran, kulübüyle sözleşmesini henüz feshetmediğini belirtti, "Bucaspor'la görüştüğüm doğru. Ancak anlaşma sağlamadım" dedi.

Peşinatını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın ödeyeceği söylenen tecrübeli futbolcu, "Şu anda Akhisar Belediyespor'un oyuncusuyum. Hiçbir kulübe imza atmadım. Hakkımda yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor'un yeni sezonda kadroda düşünmediği Erkan'ın bonservisini verme konusunda sorun çıkardığı ve 2015'e kadar sözleşmesi olan oyuncudan para talep ettiği öne sürüldü. 2007 yılında Marmaris Belediyespor'dan Bucaspor'a gelen 29 yaşındaki Erkan, sarı lacivertlilerde 2008-09 ve 2010-11 sezonlarında şampiyonluk yaşadı. Geçen yıl Akhisar formasıyla Süper Lig'de 8 maça çıkan Erkan Taşkıran, 1 gol attı. Bucaspor yönetimi ise Erkan transferinin bittiğini tekrarladı.



TURGUTLU'DAN FARKLI PROVA

İKİNCİ Lig Beyaz Grup takımlarından Turgutluspor, Denizli'nin 3. Lig'deki temsilcilerinden Kızılcabölükspor'u 3-0 yenerek beşinci hazırlık maçında ilk galibiyetini aldı. 7 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmaya Oğuz - Hüseyin, Selçuk, Şevket, Hasan, Mustafa Cevahir, Sadullah, Emre, Savaş, Mert ve Ali Pala 11'i ile çıkan kırmızı-siyahlı ekip 15. dakikada Hüseyin'in ortasına ayak koyan Ali Pala'nın golüyle 1-0 öne geçti. 35. dakikada Selçuk'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Ali Pala, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Turgutluspor, 79. dakikada Baran'ın kendi kalesine attığı golle sahadan 3-0 galip ayrılırken, ikinci yarıda sakatlanan Şevket'in durumunun yarın yapılacak kontrolde netleşeceği bildirildi. Kızılcabölük önünde tüm oyuncuları görme fırsatı bulduğunu söyleyen Teknik Direktör Koray Cinel, "Bu tür maçlarda kazanmak ya da kaybetmek önemli değil. Takımın sahada neler yaptığına bakıyoruz. Takımın performansından memnunum. Daha iyi olacağımıza



GÖZTEPE'DE SUAT KAYA:"HAYALİM GALATASARAY RUHU"
 
GÖZTEPE teknik direktörü Suat Kaya, hedefinin 2000 yılındaki Galatasaray ruhunu takımına aşılamak olduğunu söyledi. 

Suat Kaya, UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nın kazanıldığı o yıllarda Galatasaray'daki jenerasyonun Türk futboluna damga vurduğunu hatırlatarak, "Amacım, o dönem futbolcu olarak hizmet ettiği Galatasaray'daki yapıyı, Göztepe'ye taşımak. Altyapıdan gelen oyuncular, yıldız transferlerle birlik içinde Galatasaray'ı zirveye çıkardı. Biz de böyle bir harmanlama yapıyoruz" dedi.

Altyapıdan gelecek isimlere mutlaka şans vereceğini belirten Suat Kaya, "1996-2000 yılları arasında Galatasaray'ın çehresini değiştiren Fatih Terim'i örnek alıyorum. Onun futbolcusu olmanın avantajını yaşıyorum. Göztepe'yi yıllarca sırtlayacak bir nesil oluşturacağız" diye konuştu.

Transferi kapattıklarını sözlerine ekleyen Suat Kaya, "2'nci Lig'in en güçlü takımı olduğumuz inancındayım. Hem iyi bir kadro kurduk hem de Türkiye'nin önde gelen taraftar grubuna sahibiz. Avantajımız çok" yorumunu yaptı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası