Ege Postası
Geri

İzmir'de stat tartışması tam gaz

İzmir'de AK Partili vekiller ile CHP'li belediye başkanları arasındaki stat atışması sürüyor. CHP'li Kocaoğlu ve Akpınar'ın açıklamaları sonrası AK Partili Sürekli foto-mesaj verdi. Sürekli, Ege Postası'na yaptığı açıklamada "Çekecek davamız yok, varsa çekeriz" diyen Kocaoğlu'na çağrısını yineledi. Stat tartışması tam gaz: Dava var mı, yok mu'
İzmir'de stat tartışması tam gaz
Haberler / İzmir
6 Ekim 2016 Perşembe 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Kente geçmiş dönemlerde sıkça gündeme gelen stat tartışmaları yeniden hortladı.

İDMANA GİTTİLER

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta zirve mücadelesi veren Karşıyaka'nın Çiğle Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki antrenmanını ziyaret ederek teknik ekibe ve futbolculara moral vermişti. İkili basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, " Aziz Başkan bizi Danıştay'dan karar bekleme aşamasından kurtarsın artık. Stadımıza bir an önce kavuşalım. Büyükşehir davadan vazgeçtiği gün inşaat kaldığı yerden devam edecek" demişti.

2 BAŞKANDAN KONTRA

AK Parti'den gelen eleştirilere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar birlikte yanıt verdi. İkili Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlar konusunda kendileri tarafından açılmış, kararı verilmemiş ve geri çekmeleri gereken bir dava bulunmadığını belirterek, "Böyle bir davamız varsa, çekmeye hazırız. İmar uygulamaları konusunda da her türlü yardımı vereceğiz" açıklamasında bulunurken, konunun siyasete alet edildiğine yönelik isyan etmişti.

SÜREKLİ'DEN FOTO-MESAJ: BU STADI YAPACAĞIZ

CHP'li belediye başkanlarından gelen stat açıklamalarının ardından AK Partili Sürekli'den manidar bir hamle geldi. Sürekli, sosyal medyadaki hesabına TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile birlikte çekilen fotoğrafını koydu "Bir Kaf Kaf'lı olarak söylüyorum, bu stadı yapacağız" ifadelerini kullandı. 

DAVA VAR
Sürekli, Ege Postası'na yaptığı açıklamada Büyükşehir'in açtığı bir dava olduğunu söylerken, Kocaoğlu'na "Davadan feragat et" çağrısını yineledi.

Sürekli şunları söyledi;

"Dava ile ilgili bir yanlışlık var. Büyükşehir davayı açtı ve kazandılar. İhaleyi iptal ettirdiler. Stadın ihalesinin devamı için bakanlık temyiz etti. Temyiz de Danıştay'da görüşülüyor. Bu Büyükşehir'in açtığı davanın devamıdır hukuken. Davalar kesinleşinceye kadar davacı davasından feragat edebilir.Mahkeme kabul eder etmez mahkemenin takdirindedir. Biz diyoruz ki 'Büyükşehir feragat etsin' Olumlu katkısı olacaktır. TOKİ teknik bölümünde yoğun çalışıyor. TOKİ mahkeme sonucunu bekliyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası