Ege Postası
Geri

İzmir'de tencereli-tavalı yemek eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 6 bin memuru kapsayan toplu sözleşmede yer alan yemek yardımı gerçekleşmediği gerekçesiyle 100 gündür belediye önünde çadırlı eylem yapan Tüm Yerel-Sen Sendikası, 15 Temmuz'da 1 günlük iş bırakma kararı aldı. Büyükşehir'de tencereli-tavalı
İzmir'de tencereli-tavalı yemek eylemi
Haberler / İzmir
12 Temmuz 2016 Salı 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eylemlerini sürdürdükleri çadırı söken memurlar, beraberlerinde getirdikleri tencere tavaları önce çaldı, sonra de başkanlık kapısı girişine atarak belediye yönetimini protesto etti.

Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU'da çalışan yaklaşık 6 bin memuru kapsayan ve yetkili sendika Tüm Yerel-Sen 1 No'lu Şube ile Ocak 2016'da imzalanan toplu sözleşmeyle memurlara aylık 878 TL sosyal denge tazminatı ödenmeye başlandı. Sözleşmede ayrıca yemek yardımı maddesinin yeraldığını ancak hayata geçmediğini belirten Tüm Yerel-Sen 1 No'lu Şube 4 Nisan'dan itibaren yemek hakkını elde edebilmek için belediye önünde çadır kurdu. Sendika 100 gün süren çadır eylemini bugün noktaladı. Başkanlık girişi önünde toplanan Sendika yöneticileri ve memurlar “İBB sözünü tut", “Emek veriyoruz, yemek ver" sloganları attı. Memurlar seslerini duyurmak için beraberlerinde getirdikleri düdükleri, tencere ve tavaları birbirine vurarak çaldı.Tüm Yerel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran yaptığı basın açıklamasında 100 günlük çadır direnişinin görmezden gelindiğini söyledi. Yemek yardımı için bürokratik ve siyasi girişimlerde de bulunduklarını belirten Kıran “Olumlu bir adım atılmadığı için çadır eylemini sonlandırarak iş bırakma kararı aldık. Bundan böyle üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. 15 Temmuz'da işyerinde hizmet üretmeyerek iş bırakıyoruz. Belediyede örgütlü tüm sendikalara da sınıf dayanışması içinde grev kararımıza katılıma ve desteğe çağırıyoruz" dedi. Bir günlük iş bırakma eyleminin sadece bir uyarı olduğunu belirten Kıran, eylemlerin şiddetini arttıracaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin memuruna sahip çıkmadığını belirten Kıran “AKP iktidarı memurları zaten 14 yıldır maddi ve manevi ezip, sömürüyor. Sosyal demokrat belediyeyi yönetenler de iktidara uyarak emeğimizin karşılığını vermemekte direnirse, biz de emeğimiz için direniriz. Bir günlük iş bırakma eylemini 100 günlük çadır eylemi görmezden gelindiği, 6 bin memur ve aileleriyle 20 bin kişinin yok sayıldığı, İzmir'deki belediyeler arasında mali haklar bakımından 27. sırada yer aldıkları için yapıyoruz" dedi. Kıran, İzmirlilerden hizmetlerin aksayacak olmasında dolayı özür diledi. Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay da İzmir'de haklı bir mücadele yürüttüklerini belirterek belediye yönetimini memurların hakkını vermeye çağırdı.

Açıklamada 1 günlük iş bırakma kararının nedenleri şu ifadelerle sıralandı:

*Bütün diyalog yollarını kullanan, her türlü görüşmeyi her kademede gerçekleştiren sendikamızın; üyeleriyle 100 gün sürdürdüğü çadır direnişi görmezden gelindiği için!
*6 bin belediye emekçisi aileleriyle 20 bin insan yok sayıldığı için!
*İzmir’de31 belediye içerisinde mali haklar bakımından 27. Sırada yer aldığımız için!
*İlçe belediyelerinde çalışan memurlar gibi yüzümüzün gülmesi için!
*Göğsümüzü gere gere; “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyoruz. Emeğimizin hakkını alıyoruz” diyebilmek için!
*Buradan İzmir’in çağdaş ve demokrat yürekli insanlarından da anlayış bekleyerek iş bırakma eylemimize destek vermelerini istiyor ve bu kararımızla halkımıza vereceğimiz hizmetlerin aksamasından dolayı şimdiden özür diliyoruz.


Basın açıklamasının ardından memurlar beraberlerinde getirdikleri tencere ve tavaları önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde yere attı. Daha sonra ise merdivenlere bıraktılar. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası