Ege Postası
Geri

İzmir'de teröre büyük tepki

SURUÇ'da gerçekleşen terör saldırısı İzmir'deki birçok kurum ve kuruluş tarafından yazılı açıklamalarla lanetlendi.
İzmir'de teröre büyük tepki
Haberler / Güncel
21 Temmuz 2015 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yazılı açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Şanlıurfa Suruç ve Adıyaman'da yaşanan terör saldırılarını kınadı. Delican "Şanlıurfa Suruç'ta yaşanan bombalı saldırı sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca Adıyaman'da başka bir terör saldırısı sonucunda şehit olan askerime Allah'tan rahmet diliyorum. Seçim sonrası yaşanan siyasi atmosferi de değiştirmek için bahane üretmek isteyenlere karşı hepimize düşen en önemli görev duyarlılık ve sağduyu olmalıdır" dedi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da “Ülkemizin başı sağolsun. Bu hain saldırı hepimizi derinden sarsmıştır. Sorumlular bir an önce ortaya çıkarılmalı ve adalet karşısına getirilmelidir. Bu gibi saldırılar ile Türkiye'nin bütünlüğünü ve istikrarını bozmak isteyenlere karşı sağduyu ile hareket etmeliyiz" dedi.

Suruç'ta yaşanan terör saldırısını lanetleyen BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, “Son zamanlarda yaşananlar Türkiye üzerinde büyük planlar olduğunun kanıtıdır. İnsanlık dışı bu terör olayını kınıyor ve bölgedeki halk başta olmak üzere tüm Türkiye'yi provokasyona karşı bilinçli olmaya davet ediyorum. Ülkemizin başı sağolsun" dedi. 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkaını Zekeriya Hazırbulan, Suruç'ta meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sahnelenen bu oyunun, tüm ülkemizin huzur ortamını, Ortadoğu'nun barışını hedef aldığı ortadadır. Milletimiz, engin sağduyusuyla birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyecektir" dedi.

EGİAD adına yapılan yazılı açıklamada da "Terörle mücadelede ve barışı sağlamada tüm siyasetçilere, sivil toplum örgütlerine, meslek örgütlerine büyük görev düşmektedir. Türkiye bir kez daha sağduyulu olma sınavından geçmek zorundadır. Karanlık oyunlara gelmemeli, sağduyulu ve dikkatli davranmalıyız. Bu saldırının bir insanlık suçu olduğunu düşünüyor ve terörü lanetliyoruz" denildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası