Ege Postası
Geri

İzmir'de üniversite öğrencilerinden 'uzaktan eğitim' protestosu: 22 gözaltı

İzmir’de bir grup üniversite öğrencisi, depremzedelerin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilmesi ve üniversitelerin uzaktan öğretime geçirilmesini Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde protesto etti. Rektörlük önünde oturma eylemi yapan öğrenciler gözaltına alındı.
İzmir'de üniversite öğrencilerinden 'uzaktan eğitim' protestosu: 22 gözaltı
Haberler / Güncel
17 Şubat 2023 Cuma 18:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de okuyan bir grup üniversite öğrencisi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversitelerde bahar yarıyılının 20 Şubat’tan itibaren uzaktan eğitimle başlayacağını açıklamasının ardından, yüz yüze eğitim taleplerini dile getirmek için bugün Alsancak'ta bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Rektörlük binası önüne oturma eylemi yaptı.

Polis, "Eğitim hakkımız engellenemez" sloganı atan ve uyarılara rağmen eylemini sürdüren öğrencilere müdahale etti. Müdahalenin ardından 22 öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrencilerden bir kısmı sağlık kontrolü için Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne gönderilirken, bir kısmı ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Öğrencilerin sağlık kontrolünün ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası