Ege Postası
Geri

İzmir'de yasa dışı avlanan tekneye dronla suç üstü

İzmir'in Urla ilçesi açıklarında, trol avcılığına kapalı sahada yasa dışı avlandığı dron ile tespit edilen tekne hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
İzmir'de yasa dışı avlanan tekneye dronla suç üstü
Haberler / İzmir
23 Temmuz 2026 Perşembe 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Güzelbahçe Sahil Güvenlik Tim Komutanlığı personeli tarafından dron destekli olarak Urla ilçesi Karantina Yarımadası ve Kalabak açıklarında denetim ve gözlem faaliyeti yapıldı. Denetimde, trol avcılığına kapalı sahada yasa dışı avlanan bir balıkçı teknesi görüntülenip, kayıt altına alındı. Mevzuat kapsamında tekne hakkında gerekli yasal işlemler uygulandı.

Deniz tabanında ciddi tahribata yol açan, balıkların üreme ve yaşam alanlarına zarar veren yasa dışı trol avcılığı; su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından önemli tehditler arasında yer alıyor. Bu kapsamda İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, deniz ekosisteminin korunması, balık stoklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla denetim faaliyetlerini ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Güzelbahçe Sahil Güvenlik Tim Komutanlığı personeli tarafından dron destekli olarak Urla ilçesi Karantina Yarımadası ve Kalabak açıklarında denetim ve gözlem faaliyeti yapıldı. Denetimde, trol avcılığına kapalı sahada yasa dışı avlanan bir balıkçı teknesi görüntülenip, kayıt altına alındı. Mevzuat kapsamında tekne hakkında gerekli yasal işlemler uygulandı.

Yetkililer, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla yasa dışı avcılıkla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, denetimlerin denizlerde, karaya çıkış noktalarında ve satış yerlerinde etkin bir şekilde sürdürüleceğini bildirdi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası