Ege Postası
Geri

İzmir'de yasağa uymayanlara 2 milyon 460 bin lira para cezası kesildi

Koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 31 şehirde uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı sona erdi. 2 gün içerisinde yaşanan ihlallerden dolayı bin 223 kişiye 2 milyon 460 bin lira para cezasının uygulandığı kentte yasağın bitmesiyle çok sayıda vatandaşın sokaklara çıktığı görüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerine yasak bittikten sonra da devam etti.
İzmir'de yasağa uymayanlara 2 milyon 460 bin lira para cezası kesildi
Haberler / Güncel
13 Nisan 2020 Pazartesi 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanlığınca Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı gece saat 00.00'da sona erdi. 

Yasağın bitmesiyle birlikte bazı kentlerde vatandaşlar dışarıya çıktı ve sosyal mesafe kuralının çiğnendiği anlara tanık olundu. Polis ekipleri işlek noktalarda yaş, kimlik ve ehliyet denetimi yaptı. Ekipler, vatandaşları gerekmedikçe sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.

İzmir’de de büyük çoğunlukla uyulan yasağın sona ermesinin hemen ardından vatandaşların araçlarıyla birlikte yola çıktığı görüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus ve trafik ekipleri, Alsancak Garı önünde denetimlerini sürdürdü. Yasağın sona ermesine rağmen bölgede bulunan ekipler, denetimlere devam etti. Durdurulan araçların sürücülerine maske takmaları yönünde uyarılarda bulunan ekipler, sokağa çıkma yasakları devam eden 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı vatandaşları da denetledi.

Kent sakinlerinin fazla yoğunluk oluşturmadan benzinliklere gittiği de görüldü.

Öte yandan ekiplerin bu sürede sokağa çıkma yasağına uymayan 17 kişiye adli, bin 223 kişiye idari işlem yaptığı ve toplamda 2 milyon 460 bin lira para cezası kesildiği öğrenildi. (DHA-AA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası