Ege Postası
Geri

İzmir'de yaz trafiği alarmı

Okulların tatil olup yaz sezonunun başlamasıyla birlikte İzmir ve ilçelerinde yaşanacak trafik yoğunluğu için Emniyet Müdürlüğü alarma geçti.
İzmir'de yaz trafiği alarmı
Haberler / İzmir
21 Haziran 2016 Salı 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir çevresinde düzenlenecek turlardan, tarım işçilerinin taşınmasına, turistik amaçlı ziyaretlere kadar tüm araçlar kontrol altında olacak. Buna göre 24 saat kesintisiz radar uygulaması yapılacak, belirlenen yerler haricinde durulmasına izin verilmeyecek, denetlenen her sürücü veri tabanına kaydedilecek, korsan taşımacılık olmayacak, kamyon ile traktör kasasında yük üzerinde yolcu taşınmasına göz yumulmayacak. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Tüm bunlar vatandaşlarımızın daha az mağduriyet yaşaması için. Gitmek istedikleri yere ulaşmaları için" dedi. 

Okulların bitip tatil sezonunun açılmasıyla, özellikle İzmir'in sahil ilçeleri nüfusu en çok artan yerleşim yerlerinden oldu. Tatil yapmak, eğlenmek isteyen vatandaşların olumsuz ve üzücü kazalar yaşamaması için de İzmir Emnilet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla alarm durumana geçildi. Trafik yönünden alınan önemli kararlar, uygulamaya konuldu. Trafik eylem planında, turistik amaçlı gezi alanlarının yanı sıra tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerdeki taşımacılık da unutulmadı. 

24 SAATA RADAR DENETİMİ OLACAK
İzmir emniyetinin planlamasına göre alınan tedbirler şöyle sıralandı; 24 saat radarla hız denetimleri yapılacak. Zorunlu haller ve belirlenen yerler dışında araçların duraklamalarına, yolcu indirip bindirmelerine izin verilmeyecek. Denetlenen her araç ve sürücüye ait belgeler kontrol edildikten sonra veri tabanındaki kayıtlarla uyumlu olup olmadığı sorgulanacak. Yorgunluk ve uykusuzluk sebebiyle meydana gelmesi muhtemel kazaları önlemeye yönelik sabahın erken saatlerindeki denetimlere ağırlık verilecek, otobüsler dahil tüm araç sürücüleri, yolcular emniyet kemeri takacak.

KORSAN TAŞIMACILIĞA DA İZİN YOK 
Son zamanlardaki otobüs kazalarının da göz önünde bulundurulmasıyla, otobüs terminallerinde araç ve yolcu yoğunluğunun durumuna göre tedbirler artırılacak, korsan taşımacılığa izin verilmeyecek, tur, gezi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin denetimi yol kenarı denetim istasyonlarında, bulunmadığı yerlerde ise karayolu güzergahlarında yapılacak. Gezi düzenleyen belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının talepleri halinde, otobüs ve şoförler seyahate başlamadan önce denetlenecek. Yine uzun mesafeli yolculuklarda kullanılan araçların yedek şoförler tarafından kullanılıp kullanılmadığı, hız limitlerine uyulup uyulmadığının da kontrol edilmesi gibi tedbirler alındı. Kamyon ve traktör taşımıcılığını kapsayan tarımsal faaliyetler içinde, tarım araçlarıyla kamyon, kamyonetle taşıyan araçların denetimlerine özen gösterilmesi, kamyon ve traktör kasasında mevzuata aykırı şekilde yük üzerinde yolcu taşınmasına izin verilmemesi, tarım işlerinde kullanılmak üzere imal edilmiş araçların havanın kararmasından sonra trafiğe çıkmalarına izin verilmemesi önlemleri de alındı.

DENETİMİ SADECE RESMİ DEĞİL SİVİL EKİPLER DE YAPACAK
Trafik planlamasına dair değerlendirmede bulunan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Yaz döneminde turizm sezonu boyunca, resmi ve sivil ekiplerin denetimi 24 saate sürecek. Ekiplerimiz, değişik araç ve sivil giyimlerle de denetim yapacak ki, sürücüler yanıltıcı hareketler içerisine girmesin. Ceza ve denetim uygulaması artacak. Tüm bunlar vatandaşlarımızın daha az mağduriyet yaşaması için. Gitmek istedikleri yere ulaşmaları için" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası