Ege Postası
Geri

İzmir'de yeni SİT kararı!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Roma ve Bizans döneminden kalma tarihi kalıntıların bulunduğu bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.
İzmir'de yeni SİT kararı!
Haberler / İzmir
23 Aralık 2023 Cumartesi 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Resmi Gazete'de yer alan ilana göre Seferihisar'ın İhsaniye Mahallesi sınırlarında kalan bir bölgede 3'üncü derece arkeolojik SİT ilan edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulu kararıyla yayımlanan karara göre, zeytinlik ve tarım arazisi olarak kayıtlı 1060 ada 2,3,4 ve 5 numaralı parselde Roma, geç Roma ve Bizans döneminde kalma tarihi kalıntılar bulundu.

Kurul'un kararı şu şekilde:

"İzmir İli, Seferihisar İlçesi, İhsaniye Mahallesi, Üçköprüler Mevkii'nde bulunan, tapunun 106 ada, 2, 3, 4 ve 5 numaralı parsellerinde kayıtlı taşınmazlar ile tescil harici orman alanında tespit edilen, çoğunlukla Roma, geç Roma ve Bizans dönemlerine tarihlenen arkeolojik veriler sebebi ile, karar eki koordinatlı paftada gösterilen şekliyle taşınmazların "3. derece arkeolojik sit" olarak tescil edilmesine, karar eki koordinatlı paftasının ve sit fişinin onaylanmasına, taşınmazların tapu kaydına "3. derece arkeolojik sit" şerhinin konmasına, 2863 sayılı Yasa'nın 17. maddesi kapsamında koruma amaçlı imar planlarının hazırlanarak iletilmesine karar verildi."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası