Ege Postası
Geri

İzmir'de yolcu gemisinin kıyıya çarpma anı kamerada

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde arıza nedeniyle sürüklendiği ve durdurulamadığı iddia edilen bir yolcu gemisi, kıyı bandına sert bir şekilde çarptı. O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül isimli yolcu gemisi saat 13.20 sularında Karşıyaka İskelesi’nin doğu tarafındaki sahil kısmına zorunlu yanaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan İZDENİZ yetkilileri, ana makinada yaşanan anlık arıza nedeniyle sefer harici boş olan gemide ufak çapta hasar olduğunu ancak sahilde herhangi bir zarar oluşmadığını söyledi.
İzmir'de yolcu gemisinin kıyıya çarpma anı kamerada
Haberler / İzmir
1 Ağustos 2023 Salı 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Olay bugün Karşıyaka İskelesi yakınlarında meydana geldi. İskele açıklarında manevra esnasında makinede yaşanan arıza nedeniyle kontrolden çıktığı öğrenilen, İZDENİZ'e ait 'Dokuz Eylül' adlı yolcu gemisi, süratli bir şekilde kıyı bandına çarptı. Çarpmanın ardından büyük bir gürültü meydana gelirken o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

Yaralı yok

Gemi kaptanının çarpma sonrası gemiyi iskelenin doğusuna yanaştırdığı öğrenilirken, kıyı bandına çarpan gemi detaylı kontroller için Bostanlı İskelesine nakledildi. İlk kontrollerde sahilde veya gemide bir hasar tespit edilmezken meydana gelen olayda da yaralanan vatandaşın olmadığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZDENİZ A.Ş’nin sefer harici, boş olarak Karşıyaka İskelesi açıklarında bekleyen 9 Eylül isimli yolcu gemisi saat 13.20’de ana makinede yaşanan anlık arıza nedeniyle Karşıyaka İskelesi'nin doğu tarafındaki sahile baş tarafından yaslamak zorunda kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İZDENİZ yetkilileri sahilde herhangi bir hasar oluşmadığını ancak geminin baş tarafındaki sancak-iskele tampon sisteminde ufak çapta hasar oluştuğunu söyledi. Yetkililer ayrıca konuyu hemen İzmir Liman Başkanlığı'na ilettiklerini de dile getirerek ayrıntılı inceleme yapıldıktan sonra geminin en kısa sürede düzenli seferlere devam edeceğini belirtti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası