Ege Postası
Geri

İzmir'deki 'Paralel kumpas' soruşturmasında flaş gelişme

İZMİR merkezli 18 ilde 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 şüphelinin dışında, aranan 8 kişi arasında bulunan avukat Mustafa Kılıç, soruşturma savcısına ifade verip serbest kaldı.
İzmir'deki 'Paralel kumpas' soruşturmasında flaş gelişme
Haberler / 3. Sayfa
10 Kasım 2015 Salı 19:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato, 'İzmir Askeri Casusluk Davası' olarak bilinen dava soruşturmasında, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapıldığı, sahte deliller üretildiği iddiaları üzerine geçen salı günü operasyon talimatını verdi. Polis, 18 ilde yaptığı operasyonda üst düzey bürokrat ve polis 49 kişiyi gözaltına aldı. 13 kişi emniyetteki ifadelerin ardından serbest kalırken tutuklanma isteğiyle makhemeye çıkan 36 kişiden 17'si tutuklanmış, 19 kişi serbest bırakılmıştı.

3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, 'Fethullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması' kurucusu ve yönetici olduğu iddiasıyla aranan Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu firari 8 zanlı hakkındaki arama kararını CMK 98'inci maddesi kapsamında 'yakalama emri' kararına dönüştürdü. Kararla Fethullah Gülen, avukat Mustafa Kılıç, Talha Ülkümen, Hatice Poyraz, Ramazan Karakayalı, Emin Göktaş, Mustafa Çil ve Mustafa Edip Çakmak hakkında 'yakalama emri' kararı çıkarıldı.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve operasyon yapıldığında yurt dışında olan avukat Mustafa Kılıç, bugün adliyeye gelip olayı soruşturan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Kılıç, daha önce husumetli olduğu bir kişinin şikayeti üzerine bu dosyaya dahil edildiğini ve örgütle hiçbir bağlantısının bulunmadığını belirtti. Kılıç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Böylece haklarında yakalama kararı çıkartılan 7 kişi kalmış oldu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası