Ege Postası
Geri

İzmir'deki 'Paralel yapı' operasyonu şüphelileri adliyeye sevk edildi

İZMİR'de Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü 'Paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 15 kişi emniyetten serbest bırakılırken, 26 kişi ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan avukat Mehmet G.'nin 'Peynirci Mehmet' lakabıyla tanınan aynı isimli kişiyle karıştırıldığı iddiaları üzerine savcılık yazılı açıklama yaptı. İzmir'deki 'Paralel yapı' operasyonunda adliye mesaisi
İzmir'deki 'Paralel yapı' operasyonu şüphelileri adliyeye sevk edildi
Haberler / 3. Sayfa
21 Aralık 2015 Pazartesi 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir merkezli olarak Malatya, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Antalya'da, haklarında yakalama kararı verilen 57 kişiye yönelik olarak yapılan 'paralel yapı' operasyonunda 37 kişi gözaltına alındı, hakkında yakalama kararı çıkartılan 4 kişi de polise gidip teslim olmasıyla sayı 41'e çıktı. İzmir'de geçen Temmuz ayında yine 'paralel devlet yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu belirtilen operasyonun, o zaman gözaltına alınıp tutuklanan, ardından da serbest kalan muhasebeci Ö.K.'dan ele geçirilen 15 yıllık makbuz ve ajandaların incelenmesi sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

"İZMİR'DEKİ 'PARALEL YAPI' OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME: 15 KİŞİ SERBEST" haber için tıklayınız!!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., geçen temmuz ayında 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan bazılarının avukatı olan İ.Ç., kanser hastası olan avukat H.T., başka bir kişiyle ismi karıştırıldığı öne sürülen avukat M.G., bir giyim firmasının eski sahibi Ç.G., İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanlığı için 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilen işadamı S.S.G., İl Genel Meclisi eski Üyesi işadamı N.M, demir çelik tüccarı S.K, İl Genel Meclisi eski üyesi Ö.M, işadamı M.B.S., işadamı M.K., Erguvan Derneği yöneticisi A.K. de operasyon kapsamında gözaltına alındı.



15 KİŞİ SERBEST KALDI
Himmet, burs, zekat ve fitre adı altında para toplanıp, örgüte destek sağlandığı iddiasıyla yapılan operasyon kapsamında, şüphelilerden S.S.G., M.B.S., M.K., T.T., M.Ş., A.S., M.G., S.N.B., E.K., M.K., İ.İ.Ö., M.A.Ö., E.K., N.M. ve İ.M. emniyette ifadelerinin alınmasının ardından, savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Gece saatlerinde polise giderek teslim olan K.G., A.G., M.G. ve E.T. ile Vakıflar Bölge Müdürü K.İ.'nin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli ise, 'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) üyesi olmak, örgüt adına faaliyet yürütmek, bazı iş adamları ve esnaftan ikna, tehdit ve şantajla örgüte para toplamak, himmet, infak, burs, kurban himmeti, zekat ve fitre adı altında topladıkları parayı örgütün çıkarları doğrultusunda kullanmak' suçlamalarıyla bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Çevik kuvvet polisleri de adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı. 

SAVCILIKTAN 'AYNI İSİMDE İKİ ŞÜPHELİ VAR' AÇIKLAMASI
İzmir'de Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü 'paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 26 kişinin sorgusuna devam ediliyor. Savcılık sorgusunun daha hızlı ilerlemesi için, Başsavcıvekili Bato'nun da aralarında bulunduğu toplam 6 savcının şüphelilerin ifadelerini aldıkları öğrenildi. 

Bu arada, operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan avukat Mehmet G.'nin 'Peynirci Mehmet' lakabıyla tanınan aynı isimli kişiyle karıştırıldığı iddiaları üzerine savcılık yazılı açıklama yaptı. Operasyonun 57 kişiye yönelik olarak yapıldığı belirtilen açıklamada, "Hakkında kısıtlama kararı bulunan soruşturma dosyasında aynı isimde 2 şüpheli mevcut olup şüphelilerden biri ifadesini müteakip serbest bırakılmış diğeri ise firari durumdadır. Şüphelilerin karıştırılması söz konusu değildir, konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi açısından konunun aydınlatılmasında yarar görülmüştür" denildi.

26 ŞÜPHELİ HAKİM KARŞISINDA
İzmir'de 'Paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 26 şüphelinin savcılık sorguları akşam saatlerinde tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, sorgulanan 26 şüphelinin tamamını tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Bunun üzerine aralarında, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ.'nin de bulunduğu 26 şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında, İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri'nde oluşturulan mahkeme salonuna getirildi. Salon girişinde bekleyen şüpheli yakınları, "Sizinle gurur duyuyoruz" diyerek alkış tuttu. 

Öte yandan, soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 2 şüphelinin gün içinde savcılığa gelerek ifade verdikleri, ardından da bu iki kişinin serbest bırakıldığı belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası