Ege Postası
Geri

İzmir'deki bu fırında pide de ücretsiz

İZMİR'in Tire İlçesi'nde Ramazan ayı nedeniyle 'askıda ekmek' uygulaması başlatan bir fırın, Ramazan pidesini de şehit yakınları, gazi ve ihtiyaç sahibi aileleler için ücretsiz dağıtmaya başladı.
İzmir'deki bu fırında pide de ücretsiz
Haberler / İzmir
1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Tire'de ekmek fırını işleten Semih Arslan ve Gökhan Kazancı, hem Türk kültüründe yer alan ancak unutulmaya yüz tutmuş 'askıda ekmek' uygulamasını yaşattı hem de Ramazan'da özel olarak hazırlanan pideleri ihtiyaç sahipleri için ücretsiz dağıtmaya başladı. İstasyon Caddesi üzerinde Ekmek Teknesi adıyla işlettikleri fırınlarında farklı bir yardım kampanyası düzenlemek istediklerini belirten Semih Arslan, 'askıda ekmek' uygulaması ile yetinmeyip şehit yakınları, gaziler ve ihtiyaç sahipleri aileler için ücretsiz pide dağıtmaya başladıklarını söyledi. 

Günümüzde paylaşım ve yardımlaşma gibi toplumsal reflekslerde gerileme olduğunu belirten Arslan, "Osmanlı döneminde ‘askıda ekmek' gibi güzel uygulamalar vardı. Biz de bu güzel yardımlaşma kültürünü yeniden canlandırmak istedik. Yardım etmek isteyenler ücretini ödedikleri ekmeği askıya asarak ihtiyaç sahiplerine destek veriyor. Ramazan ayı güzellikler ayı bu uygulama sayesinde birçok ihtiyaç sahibine ulaştık. Biz de onlara katkı sağlamak için pidelerini ücret almadan verdik. Birçok insanın hayırlara vesile olmasında bir köprü vazifesi gördük. Tek sıkıntımız bu uygulamanın sadece Ramazan ayı boyunca devam etmesi. Biz Ekmek Teknesi işletmesi olarak bu güzel dayanışmanın bütün bir yıl boyunca devam etmesini istiyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası