Ege Postası
Geri

İzmir'deki müzelerin içler acısı hali

İzmir’e gelen binlerce turistin uğrak noktalarından olan İzmir Agora Örenyeri ve İzmir Arkeoloji Müzesi’nin bakımsızlığı ve atıl durumdaki halleri kameralara yansıdı. İzmir Arkeoloji Müzesi’nin bahçe kısmı ve İzmir Agora Örenyeri’ndeki tuvaletin görüntüleri görenleri şoke etti.
İzmir'deki müzelerin içler acısı hali
Haberler / Kültür - Sanat
3 Temmuz 2023 Pazartesi 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gönül MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Kültür ve turizm cenneti olarak bilenen şehirlerin başında gelen İzmir, hem doğal güzelliği hem de birçok medeniyete yaptığı ev sahipliği nedeniyle turizmin en canlı noktalarından biri.

İzmir eşsiz koyları ve plajlarının yanı sıra sahip olduğu ören yeri ve müzeleriyle de birçok turistin gezi rotasını oluşturuyor.

Kentin merkezinde yer alan İzmir Agora Örenyeri ve İzmir Arkeoloji Müzesi yüz binlerce turisti ağırlıyor.

Hal böyleyken 9 günlük bayram tatilinde İzmir Agora Örenyeri ve  İzmir Arkeoloji Müzesi’nin bakımsız halleri dikkat çekti.

Tarihi M.S. 2.yüzyıla dayanan, Kemeraltı ile Kadifekale arasında yer alan İzmir Agora Örenyeri’nin tarihi dokusuna yakışmayan tuvaletlerinin kötü görüntüsü kameraya yansıdı.

Konuya ilişkin oradaki bir görevliye ‘tuvaletlerin durumu’ sorulduğunda görevli görüntülere yansıyan tuvaletin kullanılmadığını ifade etti.

Ancak kapısı açık olan tuvaletteki manzara durumun hiç de öyle olmadığını gözler önüne serdi.

Yerde ve lavabonun üzerine bırakılan teneke içecek kutuları, su şişesi ve yerlere atılan tuvalet kağıtları da tuvaletin kullanıma açık olduğunu gösterdi.

Öte yandan İzmir Arkeoloji Müzesi’nin bahçe kısmının ise bakımsızlığı kameraya kaydedildi.

Tarihi mezarları korumak için tasarlanan çatıların yere uçtuğu gözlemlenirken, bu çatıların gezi noktası üzerinde oluşu sağlık ve güvenlik açısından da ihmallerin olduğuna işaret etti.

Bahçe kısmında yer alan palmiye ağaçlarının doğru düzgün budanmamış olması peyzaj konusunda gerekli özenin gösterilmediğini anlatırken; yerlere atılan, gerekli düzenlemelerin yapılmadığı onlarca heykelin ise sağa sola gelişi güzel bırakıldığı gözlemlendi.

Poşetlere sarılı ve plastiklerin içine doldurulan tarihi heykellerin atıl durumda bırakılmış bu halinin yanı sıra yeterli güvenlik görevlisinin olmayışı da dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası