Ege Postası
Geri

İzmir'deki orman yangını faciaya döndü: 3 kişi öldü!

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle saat 14.30’da kontrol altına alındı. Yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede incelemelerde bulunup, görevlilerden bilgi aldı. Ardından açıklamada bulunan Vali Elban, yangının bölgedeki 4 vatandaşın bahçesinde çalışma yapılırken çıktığını belirterek, "Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı" dedi.
İzmir'deki orman yangını faciaya döndü: 3 kişi öldü!
Haberler / 3. Sayfa
15 Temmuz 2024 Pazartesi 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanlık, makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi sevk edildi.

TEDBİR AMAÇLI TAHLİYER

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı.

ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI; ÖLENLERİN İSMİ BELLİ OLDU

Orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle saat 14.30’da kontrol altına alındı.Yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 3 kişinin ise yörede yaşayan Hilmi Coşkunöz (40), Mesut Coşkunöz ve Mine Elmas (35) olduğu belirlendi.

CENAZELER MORGA KALDIRILDI

Orman yangınında yaşamını yitiren grafik tasarımcı Hilmi Coşkunöz (40), sıhhi tesisat ustası Mesut Coşkunöz, ve ev kadını Mine Elmas'ın (35) cenazeleri, yapılan inceleme sonrası otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Bu arada Mesut Coşkunöz'ün 68 yaşında olduğu ve Hilmi Coşkunöz'ün babası olduğu öğrenildi. Mine Elmas’ın ise Mesut Coşkunöz’ün kız kardeşinin kızı olduğu öğrenildi. Yangından sağ kurtulanlar arasında Hilmi Coşkunöz'ün eşi, çocuğu ve Mine Elmas'ın 2 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

VALİ ELBAN: 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede incelemelerde bulunup, görevlilerden bilgi aldı. Ardından açıklamada bulunan Vali Elban, yangının bölgedeki 4 vatandaşın bahçesinde çalışma yapılırken çıktığını belirterek, "Ekiplerimiz alana hızlıca müdahale etti. Yangın saat 14.30 itibariyle kontrol altına alınıp söndürüldü. Bu sırada yangının tehdit edebileceği yerleşim yeri olarak iki yerleşke vardı. Biri sol tarafımızdaki iki büyük yazlık site. Arkadaşlarımız, yangını yazlık sitelere ulaşmaması için hızlıca tedbir aldı ve tahliye ettik. Diğer taraftan da hemen yanımızda olan bölgede 4 ev var. Arkadaşlarımız, buraya da hızlıca müdahale ediyorlar. Vatandaşlar ne tarafa gideceğini bilememiş. Yangın tamamen sonlandıktan sonra 3 arkadaşımızın hayatını kaybettiğini belirledik. Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı" dedi.

Vali Süleyman Elban, alevlerin tehdit ettiği bölge sakinlerinden 1'i çocuk 5 kişinin de ekipler tarafından kurtarıldığını kaydetti.

VALİ ELBAN, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Vali Elban, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde yangından etkilenip tedavi gören vatandaşları ziyaret etti.

Vali Elban, "Çeşme ilçemiz Alaçatı Ovacık mevkiinde bugün saat 11:40 civarında başlayan makilik alandaki yangından etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Hepsinin genel durumlarının iyi olup bugün taburcu edilecekleri bilgisini aldık.

Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum." dedi.

CEMİL TUGAY, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çeşme’nin Alaçatı bölgesinde dağlık alanda bugün çıkan yangında üç yurttaşımızın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. İtfaiye ekiplerimiz kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına devam ediyor." dedi.

BAŞKAN DENİZLİ: 30 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ovacık Mahallesi'ne bağlı Özpamir Sitesi ile Alaçatı Mahallesi'ne bağlı Delikli Koy bölgesi arasında çıkan yangın, ne yazık ki 30 hektar ormanlık ve makilik alanımızı kül etti. Yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü'nden gelen 15 arazöz, 6 hava aracı, 15 itfaiye aracı ve 15 su tankeri ile hızla müdahale edildi. Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Çeşme Belediyesi, Jandarma, Polis ekipleri ve vatandaşlarımızla birlikte yangına karşı mücadelemizi sürdürdük.

İzmir Valimiz Dr. Süleyman Elban ve yetkili makamların yaptığı araştırma sonucunda yangının, bir vatandaşımızın evinin bahçesinde kaynak yaparken sıçrayan kıvılcımdan kaynaklandığı belirlenmiştir. Bu acı olay, hepimize dikkat ve özenin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

"BİRÇOK VATANDAŞIMIZ SAĞ OLARAK KURTARILMIŞTIR"

Yangın sırasında kaybolan vatandaşlarımız için Jandarma, Belediye, AFAD ve AKUT ekiplerimiz hızlıca arama çalışmalarına başlamıştır. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda birçok vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştır. Ancak, ne yazık ki üç vatandaşımızın vefat haberini üzülerek aldık. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

ASLANOĞLU'NDAN UYARI: ACİL DURUM HATTINI ARAYIN! 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yangına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aldığımız acı haberle sarsıldık. Çeşme'de çıkan orman yangınında maalesef 3 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının devam eden söndürme çalışmalarının yakın takipçisi olduğumuz gibi akabinde başlayacak olan soruşturmayı da yakından takip edeceğiz. Yangınlar, ormanlarımızı yok etmesin ve canlarımızı bizden söküp almasın diye en ufak bir duman görmeniz halinde acil durum hattını arayarak bilgi vermenizin hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatmak isterim. Başımız sağ olsun İzmir" dedi. 

SAYGILI: ACI HABERLE SARSILDIK 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise, "Geçmiş olsun Çeşme Çeşme ilçemizden gelen acı haberle sarsıldık. Deliklikoy mevkiinde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Deliklikoy mevkiindeki orman yangınını kontrol altına almak için havadan ve karadan cansiperhane bir şekilde müdahale ediyor. Yangından etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası