Ege Postası
Geri

İzmir'den Azerbaycan'a destek konvoyu

İzmir'de vatandaşlar, Azerbaycan'a destek için araçlarıyla konvoy oluşturdu.
İzmir'den Azerbaycan'a destek  konvoyu
Haberler / İzmir
10 Ekim 2020 Cumartesi 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir Şube Başkanı Rasim Çalar, Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camisi önünde yaptığı basın açıklamasında Azerbaycan'ın topraklarını Ermenistan is'galinden kurtarma mu'cadelesinde her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Ermenistan'ın uluslararası hukuku hic'e saydığını belirten Çalar, "Azerbaycan topraklarını is'gal eden ve milyonlarca insanı yurtlarından ederek, bas'ta Hocalı'da yaptıg'ı soykırım ile insanlıg'a kars'ı su? is'leyen Ermenistan'ın tescilli bir saldırgan oldug'unu tu'm vicdanlı milletler biliyor." dedi.

Çalar, Azerbaycan'ın haklı mu'cadelesinin her kos'ulda uluslararası camiada, emperyalist gu'c'ler tarafından go'rmezden, bilmezden gelindiğini söyleyerek Ermenistan'ın saldırılarına karşı en tabii hakkı meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycanlı kardeşlerin yanında olmanın en büyük vefa borcu olduğunu dile getirdi. 

Memur-Sen İl Başkanı Ali Kaya, Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Asıf Kurban, İSTOK dönem başkanı Ali Mamak da konuşma yaparak Azerbaycan'a desteklerini ifade etti.

Daha sonra Gaziemir 15 Temmuz Şehitleri Camisinden hareket edilerek Azerbaycan'a destek amacıyla araç konvoyu oluşturdu.  (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası