Ege Postası
Geri

İzmir'den Erdoğan'a müjde tepkisi: Vaatlere karnımız tok

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına yönelik 'müjde' olarak açıkladığı kararlara tepki gösterdi. Çamlı, "Bunlar bizim taleplerimizi karşılamaktan uzak. Orada 7200 ek göstergeden bahsedilmiyor. Orada Covid'in bir meslek hastalığı olduğunun kabulüne dair bir şey yok. Orada güvenli çalışma koşulları, insanca çalışma ortamı için bir açıklama yok. Bu açıklamaları daha önce de gördük. Dolayısıyla artık somut adımların atılmasını istiyoruz. Vaatlere karnımız tok" dedi.
İzmir'den Erdoğan'a müjde tepkisi: Vaatlere karnımız tok
Haberler / Güncel
15 Mart 2022 Salı 21:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nda 'müjde' olarak açıkladığı kararlar sağlık çalışanlarını memnun etmedi. Erdoğan'ın açıklamalarını ANKA Haber Ajansı'na değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemlerini anımsatarak şöyle konuştu:

"6 aydır alanlardayız. Haklarımız ve sorunlarımızın çözümü için mücadele ediyoruz. Giderek artan, büyüyen bu etkinliğimiz toplum tarafından da destek görmeye başladı. Yöneticiler de kayıtsız kalamadı. Birtakım açıklamalar ve vaatler sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘müjde’ olarak ifade ettiği bazı açıklamaları gördük. Bunlar, bizim taleplerimizi karşılamaktan uzak. Bizim çok sayıda talebimiz var. Emekliliğe yansıyacak, insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Orada 7200 ek göstergeden bahsedilmiyor. Orada Covid'in bir meslek hastalığı olduğunun kabulüne dair bir şey yok. Orada güvenli çalışma koşulları, insanca çalışma ortamı için bir açıklama yok. Kısacası biz, bu açıklamaları daha önce de gördük. Pandemi sürecinde de gördük. 'Siz bizim kahramanımızsınız’ dediler, ‘hakkınız ödenmez' dediler, ödemediler."

"GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Aralık ayında hekimlere yönelik ücret artışı öngören yasa teklifinin geri çekildiğini vurgulayan Çamlı, şöyle devam etti:

"Yasa teklifinin nasıl geri çekildiğini gördük. Dolayısıyla artık somut adımların atılmasını istiyoruz. Vaatlere karnımız tok. Taleplerimizin karşılanması için gereken yasal düzenlemelerin bir an önce Meclis'e gelmesini istiyoruz. Bundan ötesi bizi çok da ilgilendirmiyor. Haklı taleplerimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Sorunlarımız, taleplerimiz dikkate alınmazsa eylemlerimizi g(ö)rev etkinliklerimizi büyüterek devam edeceğiz. Emek bizim, söz bizim. Mesleğimize, emeğimize, memleketimize ve geleceğimize sahip çıkacağız."

ERDOĞAN'IN "MÜJDE" DİYEREK AÇIKLADIĞI KARARLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre Merkezi’ndeki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde “Müjde” diyerek sağlık çalışanlarıyla ilgili aldıkları kararları açıklamıştı. Buna göre; sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin katalog suçlar kapsamına alınacağı, ek ödemelerin merkezi yönetim bütçesine dahil edileceği ve sağlık çalışanlarına tek bordro ile maaş ödeneceği belirtildi.

Erdoğan ayrıca döner sermayeden alınacak ek ödemelerde artış yapılacağını, iyileştirmelerin de emekliliğe yansıyacağını ve hemşire başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına alınacağını açıklamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası