Ege Postası
Geri

İzmir'den Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen tek ilçe başkanı istifa etti

​CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı 7 ilçe yöneticisiyle birlikte istifa etti. Milletvekili adayı olacağını açıklayan Baratalı, "Milletvekili adaylığı için zaten iki ay sonra istifa edecektim. O zaman ilçede kongre yapılmayacaktı. Bunun da önünü açtık" dedi.
İzmir'den Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen tek ilçe başkanı istifa etti
Haberler / Yerel Politika
21 Kasım 2014 Cuma 16:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - CHP'de 18’inci Olağanüstü Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek metnine İzmir'de imza atmayan tek ilçe başkanı olan Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, yedi yöneticiyle birlikte istifa etti.
Eski İzmir Milletvekili Bülent Baratalı’nın, yedi yıldır Urla’da CHP İlçe Başkanlığı yapan oğlu Yusuf Baratalı, milletvekili adayı olacağını belirterek, "2008 yılının başından beri Urla’da çok güzel ve ciddi çalışmalar yaptık. Partimizi iyi noktalara taşıdık. Yerel ve genel seçimlerde, referandumda ve cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye ortalamasının üzerinde oylar aldık. Yedi yılın sonunda insanlarda yorgunluk oluyor. Partinin önünü açmak, yeni insanları siyasete katılımlarını sağlamak ve demokrasiyi işletmek için yönetim kurulu üyelerinin bir bölümü ile istif ettik. Hukuken yönetim düştü. Tüzüğe göre Genel Merkez olağanüstü kongre yapacak. Milletvekili adaylığı için zaten iki ay sonra istifa edecektim. O zaman ilçede kongre yapılmayacaktı. Bunun da önünü açtık" dedi.

 KRİZ YAŞANMIŞTI
Yerel seçimde belediye başkan adaylığına hazırlanan Yusuf Baratalı, daha sonra bu kararından vazgeçmiş babası Bülent Baratalı aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Yusuf Baratalı, aday gösterilip seçimi kazanan Başkan Sibel Uyar’la uyum sorunu yaşadı. En son Baratalı’nın belediyenin ruhsat vermediği bir restoranda örgüt yemeği düzenleyeceğini bildirmesi üzerine Bşakan Uyar, "Ben oraya gitmem" demişti. Aradaki gerginlik, il yönetiminin örgüt yemeğini iptal etmesiyle son bulmuştu.
 
MYK KARAR VERECEK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ İstifalar bize geldi. Uzun süredir uyumsuzluk vardı ilçe yönetiminde. Doğrusunu yapmışlar bence. Baratalı milletvekilliği aday adaylığı düşünüyordu. Daha önceden istifa etmiş oldu. MYK kayyum atayacak. Daha sonrasında kongre mi yapılacak, atamamı yapılacak onun kararı MYK tarafından verilecek” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası