Ege Postası
Geri

İzmir'den Tokat'a giden yolcu otobüs kaza yaptı: 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu.
İzmir'den Tokat'a giden yolcu otobüs kaza yaptı: 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı
Haberler / 3. Sayfa
30 Eylül 2023 Cumartesi 09:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alınan bilgiye göre, Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan Erova firmasına ait yolcu otobüsü, Merzifon OSB mevkii yakınlarında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi.

Olay yerine polis, jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. İlk incelemede otobüsteki 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi

Yaralanan 35 kişi ambulanslarla Merzifon Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AMASYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Merzifon’un Çayırözü köyü civarında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaşanan kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

KAZA ANINI ANLATTI

Kazadan şans eseri kurtulan Onur Demirtaş isimli yurttaş kaza anını anlatarak, “Otobüse Ankara’dan binmiştim. Otobüs geç gelmişti. Kaza bir anda oldu. Dışarıdan birisi camı patlattı. Onun sayesinde otobüsten çıktık” dedi.

VALİ DORUK: FREN İZİ YOK

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Merzifon ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kaza sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Doruk, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu sabah maalesef acı bir olay yaşadık, hepimize çok geçmiş olsun. Vefatlarımız ve yaralılarımız var. İzmir'den gelip Tokat Erbaa'ya giden otobüsümüz Merzifon ilçemize 5 kilometre kala yoldan çıkma suretiyle bir kaza yaptı. 5'i olay yerinde olmak üzere, 1 de hastanede vefat eden vatandaşımızı kaybettik. 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 2'si ayakta tedavi edildi. Durumları iyi ama 33 vatandaşımızın tedavilerine devam ediliyor. Bunlar arasında tabii durumu ağır olanlar ve ameliyata alınanlar var, nispeten daha iyi olanlar var. 

Umut ediyoruz ki yeni 1 vatandaşımızın kaybı yaşanmadan, hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşurlar. Hepimize geçmiş olsun. Trafik kazasının oluşu şekliyle, sebebiyle alakalı hususlar tabii detaylı çalışma sonrası ortaya çıkacak. Olay yerine baktığınızda herhangi bir fren benzeri bir izi yok. 100-150 metre kadar yoldan çıkmış, yolun kenarında bir kanal var. O kanala çarpması sonucu otobüsün yan yatmasını değerlendiriyoruz. Onun dışında ihmal olayları, yapılacak soruşturmalar sonrası ortaya çıkacak."

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrildiği kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu.

Hayatını kaybedenlerin Durmuş Uysal (45), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Urguç Kabadayı (51) ve Hilal Cebeci (18) olduğu belirtildi.

ÜNİVERSİTELİ MELİSA'NIN BABASI: KIZIMI KAYBETTİK, EŞİM HAFİF YARALI

Kazada yaşamını yitiren Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Melisa Kor'un babası İsmail Kor, "Sabah kaza olduğunda uyanıktım. Otobüste koltuğumda televizyona bakıyordum. Birden ses gelmeye başladı ve otobüs yan devrildi. Kızımla eşim ön koltukta oturuyordu. Kızımı kaybettik, eşim de hafif yaralı" dedi.

'UYUYORDUM, OTOBÜS BİR ANDA YAN YATTI'

Yolculardan Kadir Arslan ise "Sabah 7 sıralarıydı, ben kaza olduğunda uyuyordum. Birden uyandım ve otobüsün yan yattığını gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum, bizi ambulansa taşırlarken kendime geldim. Biz Erbaa’ya yakınımızın düğününe gidiyorduk" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası