Ege Postası
Geri

İzmir derbisinde kontenjan belli oldu

İZMİR İl Spor Güvenlik Kurulu, PTT 1'inci Lig'de pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisinde tribünlerin kulüplerin istediği gibi yarı yarıya paylaşılmasına onay verdi. İzmir derbisinde kontenjan belli oldu
İzmir derbisinde kontenjan belli oldu
Haberler / Spor
4 Kasım 2015 Çarşamba 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PTT 1. Lig'de mücadele eden Karşıyaka ve Göztepe Pazar akşamı Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Son zamanlarda iki kulüp arasında olumlu ilişkiler kurulması İzmir derbisini de olumlu etkiledi.

Vali Mustafa Toprak başkanlığındaki toplantıya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet ve jandarma yetkilileri, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hamdi Kutval, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ile Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil katıldı. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren toplantıda derbide ev sahibi Karşıyaka'ya Atatürk Stadı'nın kapalı, misafir Göztepe'ye ise açık tribünün tahsis edilmesine, kulüplere Passolig kartı sayısa kadar bilet verilmesine onay çıktı.

"KARŞIYAKA'YA GEÇİT YOK!" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

İl Spor Güvenlik Kurulu 8 Kasım 2015 günü oynanacak Karşıyaka Göztepe maçı için alınan kararları açıkladı. 

Kurul, derbinin başlama saatinin 18.30'dan daha erkene çekilmesi için yayıncı kuruluşa tavsiyede bulunma kararı aldı. Taraftarların stada geliş saatleri müsabakanın başlama saatine göre açıklanacak. Karşıyakalılar İZBAN aracılığıyla stada gelerek Mersinli tarafındaki giriş kapısından, Göztepeliler ise metro ve otobüslerle gelerek İZULAŞ tarafındaki giriş kapasından tribünlere alınacak, emniyet güçleri da arada tampon bölgeler oluşturacak. 1900 polis ve 425 özel güvenlik mensubunun görev yapacağı derbide bilet fiyatları iki takım taraftarı için de 20 TL olacak. Biletlerin satışa çıkış tarihi maça saatine göre belirlenecek. Emniyet, taraftar temsilcileriyle de toplantı yapacak.

"GÖZTEPE'DE O İKİ İSİM DEVRE ARASI YOLCU" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

İl Spor Güvenlik Kurulu kararları şöyle;

*Karşıyaka Spor Kulübü’nün 02.11.2015 tarihli Valilik Makamına hitaben yazmış olduğu dilekçede, 08.11.2015 Pazar günü saat 18:30’da Atatürk Stadyumu’nda Karşıyaka-Göztepe takımları arasında oynanacak olan PTT 1. Lig müsabakası ile ilgili iki kulüp yönetiminin yapmış olduğu görüşmeleri neticesi müsabakanın aynı gün 13:30’da oynanması ve kapalı tribüne Karşıyaka, açık tribüne de Göztepe taraftarlarının aınması talep edilmiştir.

1) Müsabaka saatinin değişikliği ile ilgili olarak futbol federasyonu ve yayıncı kuruluş ile görüşülmesine,

2) Ev sahibi Karşıyaka Spor Kulübü’nün talebinin değerlendirilmiş olup, kendi seyircilerine kapalı tribünün, misafir seyircilere ise açık tribünün tamamı açılacağından, Karşıyaka seyircilerinin Mersinli girişinden, misafir Göztepe seyircilerinin ise İzulaş girişinden tribünlere alınmasına,

3) Göztepe seyircilerinin tribüne alımının maç saatinden en geç 1 saat önceye kadar tamamlanacağına karar verilmiştir.



İZMİR ÖRNEK OLSUN

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka-Göztepe derbisiyle ilgili alınan tribünleri yarı yarıya paylaşma kararının tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi. Kulüplerin talebi ve sıcak yaklaşımları üzerine böyle bir karara onay verildiğini söyleyen Vali Toprak, şöyle konuştu:

"Güzellikler hep birlikte yaşanıyor ve buna birlikte katkı sağlamamamız gerekiyor. İzmir, yine Türkiye'nin en önemli derbilerinden birine ev sahipliği yapacak. Bu tarihi rekabette yöneticisi, futbolcusu, taraftarıyla kenetlenelim ve fair play adı altında güzel bir tabloya vesile olalım. Taraftarlarımaza güvendiğimiz için bu kararı aldık. Kulüp başkanlarını örnek isteklerinden dolayı kutluyorum."

KARŞIYAKA BAŞKANI ERTEN: "BU BAŞLANGIÇ"

Karşıyaka Başkanı Ali Erten ise 2 ezeli rakip arasında bu yıl yaşanan sürecin Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in pozitif bakış açısıyla başladığını belirtirken şöyle dedi:

"Bir yerden başlamak önemliydi ve adım adım bu noktaya geldik. Sporun barındırdığı olimpiyat ruhu ve dostluk, barış içerisinde hareket ediyoruz. Bu sezon attığımız adımlarla kent ve camialardan ciddi destek gördük. Pazar günkü derbide sahada sportif rekabet adına herşey yaşanacak ama bizler tribünde güzel görüntüler oluşturmak istiyoruz. O rekabetin sahada sportif anlamda kalmasını istiyoruz. Ev sahibi olduğumuz bu maçta misafirlerimizi centilmeklik içerisinde ağırlayacağız. Üzerimize düşen herşeyi yapacağız."



GÖZTEPE BAŞKANI: "TARAFTARLARIMIZA GÜVENİYORUZ"

Pınar Karşıyaka'nın Euroleague'de ev sahipliği yaptığı Barcelona Lassa maçını Ali Erten'le birlikte izleyerek tarihi bir adım atan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, derbide tüm Türkiye'nin gözünün İzmir'de olacağını vurgularken şöyle dedi:

"Bu sadece İzmir derbisi değil Türkiye için çok önemli bir derbi. Son senelerde oluşan koşullardan dolayı bir çok taraftarımız bu maça gelemiyordu. Ali başkanımla bunu tartıştık. Bizim İzmir'de kendimize ait bir stadımız yok ama Atatürk Stadı gibi bir imkanımız var. Orada 50 bin kişilik bir stat duruken taraftarları bu maçlardan mahruım etmek doğru değildi. Biz taraftarımıza ve camiamıza güveniyoruz. Geçmişte olan olayların yaşanmaması için hep birlikte çalışacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası