Ege Postası
Geri

İzmir'e barbekülü veda

Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'nun geleneksel barbekü partilerinden biri daha gerçekleşirken, Başkonsolos Thomas Gerlach da İzmirli dostlarına veda etti.
İzmir'e barbekülü veda
Haberler / İzmir
27 Mayıs 2017 Cumartesi 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Balçova'daki başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen partiye, konsolos ve fahri konsoloslar, Alman şirketlerinin temsilcileri ve İzmir'de yaşayan Alman vatandaşlarıyla davetliler katıldı.

Bu partiyle Birinci Kordon'dan taşınarak Balçova'daki yeni yerinde hizmet vermeyi sürdüren başkonsolosluk binasının da 10'ncu yıl kutlamasının yapıldığını ifade eden Gerlach, "Başkonsolosluğumuz Kordon'daki güzel binasından 10 yıl önce teknik sebepler nedeniyle buraya taşındı. Bugün keyifli bir ortamda dostlarımızla ve partnerlerimizle geçirdiğimiz bir yılı daha kutluyoruz. Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmekte katkısı olan personelime teşekkür ediyorum" dedi.

Son dönemde Almanya ve Türkiye arasında yaşanan gerginliğe de değinen Gerlach, "Bu aralar iki ülke arasında çok da olumlu havalar esmiyor. En azından şu anki gökyüzümüz kadar mavi değiller. Ama bizler bu akşam bu ortamda siyasetin, her iki ülkenin insanlarını ayıramayacağını gösterebiliriz. Ben  burada bulunduğum ilk günden beri bu özel bağı kanıtlayan bir çok örnek yaşadığım için uluslarımızın arasındaki sıkı dostluğa gönülden inanıyorum" diye konuştu.

Ramazan ayının sonunda görevinin sona ereceğini de sözlerine ekleyen Başkonsolos Gerlach, "Ege Bölgesi'nin Alman temsilcisi olarak 3.5 yıl geçirdiysem de eşimle birlikte burada tanıdığımız muhteşem insanları unutmayacağız. Bu nedenle bir tarafımız buruk ayrılacağız. Allah'a emanet olun" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası