Ege Postası
Geri

İzmir ekiplerinin son durumları

ERKEKLER Hentbol Süper Ligi'nde sezonun ilk yarısını 3'üncü sırada bitiren, Eurochallenge Cup'ta da son 16'ya kalan Göztepe, ülkemizi halen Avrupa'da temsil eden tek erkek takımı konumunda. 'Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Yaşar Holding'in desteğiyle transfer yasağını kaldırdıktan sonra kadrosunu takviye edip üst üste 2 galibiyetle çıkışa geçen Pınar Karşıyaka'nın yükselişi Sakarya'da durdu. TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ilk yarıyı düşme korkusuyla tamamlayan Bucaspor'da bu sezon forma şansı bulan genç futbolculara Süper Lig'den birçok takımın talip olduğu bildirildi.
İzmir ekiplerinin son durumları
Haberler / Spor
31 Aralık 2017 Pazar 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beşiktaş Mogaz, iddialı başladığı Şampiyonlar Ligi'ne erken veda ederken, Beykoz Belediyespor da yeni yılı görmeden EHF Kupası'ndan elendi. Sezon başında Türkiye'yi Eurochallenge Cup'ta temsil etmeye hak kazanan Amasya Taşova'nın da yarışmadan çekilmesiyle erkekler kategorisinde bir tek Göztepe, Avrupa arenasında yoluna devam etti. Şube Sorumlusu Deniz Durmaz, Eurochallenge'da 10-11 Şubat'ta İzmir'de, 17-18 Şubat'ta da Atina'da AEK ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Erkeklerde ülkemizi temsil eden tek ekibiz. En iyi şekilde mücadelemizi ortaya koyacağız" dedi. 

Avrupa'da hedeflerinin çeyrek final olduğunu vurgulayan Deniz Durmaz, "İki sezondur Göztepe bayrağını Avrupa'da dalgalandırıyoruz. Bu sezon PAOK'u eleyip bir üst tura yükseldik. AEK karşısında da iyi skorlar almak istiyoruz. Gelecek sezon ise hedefi büyüttük. Amacımız Eurochallenge Cup'ın bir üstü olan EHF'de yer almak" diye konuştu. Sezonun ilk yarısını 3. sırada tamamladıklarını belirten Durmaz, "Amacımız devre arasına 2. basamakta girmekti. Hedefimizde minik bir sapma oldu. 4 Şubat'ta ligin ikinci yarısı başlayacak. Ardından zor bir takvim bizi bekliyor. Önce Eskişehir'de kupa maçlarına çıkacağız ardından AEK müsabakalarını oynayacağız. Milli takımlara giden oyuncularımızın dönmesiyle hazırlık dönemini en iyi şekilde geçirmek istiyoruz" yorumunu yaptı. 

Pınar Karşıyaka kötü bitirdi

 

Sakarya Büyükşehir Basketbol'a 90-78 mağlup olarak Play-Off hattını yakalama yarışında yara alan İzmir temsilcisi, kendisini yeniden alt sıralarda buldu. Yeşil-kırmızılı ekip, tekrar düşme korkusu yaşamaya başladı. Karşıyaka, yeni yılın ilk maçında 6 Ocak'ta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırlayacak.

Göztepe'nin gözü Ganalılarda

Şu ana kadar Kardemir Karabükspor'dan Poko ve Seleznyov, Rubin Kazan'dan Song, Dinamo Kiev'den Kravets ile Utrecth'ten Ayoub'la temasa geçen sarı-kırmızılıların Ganalı futbolcular David Accam ve Waris Majeed'le de ilgilendiği ortaya çıktı. Teknik Direktör Tamer Tuna'nın hücum hattında görev alan iki futbolcudan birinin transfer edilmesi için yönetime raporunu verdiği öğrenildi. 

Accam, bu sezon America Birleşik Devletleri Major Ligi'nde mücadele eden Chicago Fire takımında top koştururken, 2014-15'te Trabzonspor forması giyen Waris ise ilk yarıyı Fransa 2. Lig ekiplerinden Lorient'te tamamladı. İlk olarak İsveç'in Helsinborg takımında boy gösteren 27 yaşındaki Accam, 3 yıl İsveç'te oynadıktan sonra ABD'ye gitti. Yine İsveç'te Hacken takımıyla Avrupa'ya adım atan 26 yaşındaki Waris ise Rusya'da Spartak Moskova, Fransa'da Valenciennes'te görev aldı. Accam 8, Warris de 19 gez Gana Milli Takımı'nda boy gösterdi.

Bucaspor'un gençlerine Süper kanca

 TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ilk yarıyı düşme korkusuyla tamamlayan Bucaspor'da bu sezon forma şansı bulan genç futbolculara Süper Lig'den birçok takımın talip olduğu bildirildi. Sarı-lacivertlilerde geçen sene profesyonel olan Saruhan, Atakan ve Uğurcan için kulübe resmi teklifler geldiği öğrenildi. Kasımpaşa ve Sivasspor'un Saruhan'ı, yine Kasımpaşa, Beşiktaş ve Bursaspor'un Atakan'ı, Gençlerbirliği'nin de Uğurcan'ı istediği iddia edildi. Teklifleri değerlendiren yönetimin kulüplere 1 hafta içinde geri dönüş yapacağı belirtildi. Uğurcan bu sezon 19, Saruhan 18, Atakan da 17 resmi maça çıkarak istikrarlı bir görüntü ortaya koydu. 

Menemen Belediyespor'da rota Hakan

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta hedefini şampiyonluk olarak belirleyen lider Menemen Belediyespor, ara transferde rotayı son olarak Göztepe'de görev yapan orta saha oyuncusu Hakan Barış'a çevirdi. Ara transferde Gençlerbirliği'nde sağ bek Utku, Bugsaşspor'dan golcü Yıldıray ve Amed Sportif'ten forvet Murat'ı renklerine dahil eden sarı-lacivertlilerin Göztepe ile bağlarını koparan Hakan'ı kadrosuna dahil etmek istediği bildirildi. Oyuncuyla yapılan ilk görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ifade edilirken, tarafların yıl başından sonra bir kez daha masaya oturacağı vurgulandı. Profesyonel kariyerine Çanakkale Dardanelspor'da başlayan gurbetçi futbolcu, Grandmedical Manisaspor'da da top koşturdu.

Karşıyaka'da kaynak yok umut yok

Karşıyaka'da yönetimiyle birlikte istifa ederek 20 Ocak'ta olağanüstü kongre kararı alan Başkan Mutlu Altuğ, kulübün elinde ocak ayında gelmesi muhtemel yeni puan silme cezalarını önlemek için hiçbir kaynak olmadığını söyledi. FIFA kanalıyla puan silme cezası almamak için eski futbolculardan Shukurov ve Kovalchuk'a 2 milyon TL civarında ödeme yapması gereken Yeşil-beyazlı kulübe bu ay içinde gelecek bir paranın da bulunmadığını belirten Altuğ, "Bu iki dosya için cezalar zaten aralık ayında gelecekti. Bir miktar ödeme yaparak süre istemiştik ama artık yeniden süre uzatma şansımız yok" dedi.

Bu sezon FIFA ve Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından 6 puanı silinen, 12 puanının daha silinmesini ise taraftarının kampanya düzenleyip önlediği düşme hattındaki yeşil-kırmızılılarda Altuğ, "Yönetim olarak kongre sürecinde boşluk oluşmaması için 20 Ocak'a kadar kağıt üzerinde görev yapacağız. Acil işler konusunda elimizden geleni yapıp şirketleşme görüşmelerini sürdürürüz ama bu paraları ödeyemeyiz. Kritik sorumlulukları üstlenemeyiz. Tek başıma da sorumluluk alamam. Şirketleşme olmazsa bırakmayı zaten düşünüyordum. Şu an 20 Ocak'ta devam etme niyetim yok" diye konuştu.

İKİ FUTBOLCU SERBEST KALIYOR

Takımın en golcü futbolcusu Can Erdem'in alacakları yatırılmayınca sözleşmesini feshettiği, Ali Say'ın da ayrılmak istediği Karşıyaka'da Abdülhamit ve Mahmut da serbest kalıyor. Alacakları için Futbol Federasyonu kanalıyla kulübe ihtar çeken iki gurbetçi futbolcunun 30 günlük yasal bekleme süreleri doluyor. İki futbolcu, paraları yatırılmazsa 3 Ocak'ta boşa çıkacak.

Altay'da 3 futbolcudan patlama bekleniyor

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta zirve takipçisi Altay'da sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak performanslarıyla beklentileri karşılayamayan Ozan Sol, Muharrem Ozan Cengiz ve Doğan Karakuş'tan ikinci yarıda patlama bekleniyor. Sportif Direktör Özden Töraydın, transfer yasağını kaldırmasalar bile ellerindeki kadroya güvendiklerini belirterek, "Sezon başında önlemimizi alarak alternatifli bir kadro oluşturduk. Yeterince verim alamadığımız Ozan, Muharrem ve Doğan gibi oyuncuları kazanırsak yeni transfer yapmış gibi oluruz" dedi.

Üç futbolcunun ekstra özelliklere sahip olduğunu ve Antalya kampını iyi geçirdiklerini ifade eden Töraydın, "Bahsettiğimiz isimler bu ligin en kaliteli futbolcuları. Şampiyonluklar yaşamış, kendilerini kanıtlamış oyuncular. Elimizde böyle yetenekler varken, sadece transfer yapalım diye oyuncu almayız" diye konuştu. 

Forvette görev alan üç isimden Muharrem sezonun ilk yarısında 2 kez rakip fileleri sarsarken, Ozan 1 gol kaydetti. Doğan ise gol atma başarısı gösteremedi. 2 Ocak'ta hazırlıklarına yeniden başlayacak Altay'da tedavisi süren Murat Uluç dışında eksik yok. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası