Ege Postası
Geri

İzmir ekonomisine yön veren isimler Tire'de toplandı

İzmir'in ticaret odası ve borsası başkanlarını Tire'de bir araya getiren 'Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı'nda, iş dünyasının Türkiye, Ortadoğu ve dünyadaki gelişmelerle ilgili olarak tedirgin olduğu ortak görüşü ifade edildi. İzmir ekonomisine yön veren isimler, Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili olarak ihtiyatlı konuştu ama karamsar bir tablo çizmedi.
İzmir ekonomisine yön veren isimler Tire'de toplandı
Haberler / Ekonomi
22 Ocak 2016 Cuma 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir ve Ege Bölgesi ekonomisine yön veren kuruluşların en etkili isimleri Tire'de bir araya geldi. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayicileri Odası, İzmir Ticaret Borsası, Denizcilik Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin ve bunlara bağlı bazı ilçelerin Ticaret ve Borsaların yöneticilerini buluşturan "Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı" 19 maddelik bir gündemden oluştu. Tire Ticaret Odası'nın ev sahipliğini yaptığı toplantı. Toplantıya. Torbalı, Ödemiş, Bergama, Aliağa, Menemen, Bayındır ilçelerinden gelen ticaret odası ve ticaret borsası temsilcileri de katıldı.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yönettiği toplantıda konuşmacıların tamamı, sözlerini yaşanan terör olaylarına duydukları tepkiyi dile getirdi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçeoğlu, "2008 yılında yaşanan dünya ekonomik krizin bir benzerinin bu yıl da oluşması söz konusu. Terörün ülkemizden ve bölgemizde kazınıp bitirilmesi gerekiyor. Bu ekonomi için çok önemli" dedi. 



"EKONOMİ AÇISINDAN KAYIP BİR YILI GERİDE BIRAKTIK"
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, "Ekonomi açısından kayıp bir yılı geride bıraktık. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan olumsuzluklar ve gerilimler buna sebep oldu. Küçük Menderes Havzası gibi tarım, hayvancılık, süt üretimi ve sanayisi, süs bitkileri gibi alanlarda ülkenin merkezi sayılacak bir bölgeye sahibiz. İlimizin tarım ve sanayi üretiminde yapılacak olan AR-GE projelerine katkısının bundan sonra daha da çok olacağını bekliyorum" dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de Çin'in büyüme hızının düşmesinin yeni bir ekonomik kriz oluşturma ihtimali olduğunu söyledi. 

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da sıralanan tüm olumsuzluklara, oluşturulan kara tabloya rağmen, 2016 yılında ekonomik kriz olmayacağı düşüncesi ve umudunda olduğunu belirtti. Demirtaş şu değerlendirmeyi yaptı,

"FED'in faiz politikaları, Çin'in büyümesinin yavaşlaması, AB ülkelerinin son 2-3 yılda ekonomik durgunluk içinde olmaları, ülkemizin terör sorunları, bölgemizde yaşanan savaşlar tüm bu sorunları her yönüyle analiz ettikten sonra ekonomi konusunda tedbirli davranıp ihtiyatlı olmayı tavsiye ediyorum. Fakat bunların ülkemizi etkisi altına alacak ekonomik kriz doğuracağını düşünmüyorum. Ülkemizin ve ekonomimizin geldiği noktada artık sorun ve krizlere karşı direncimiz daha arttı. İhracat noktasında sorun yaşadığımız; Rusya, Mısır, İran, İsrail gibi ülkelere gitmememiz söz konusu olamaz, olmamalı. İhracat noktasında İzmir, Türkiye'deki sıralamada istenilen ve olması gereken yerde değil. İzmir'i dünyanın 100 önemli kenti arasına sokmak bizim için önemli. Tüm bunlar ışığında ne İzmir, ne de Türkiye için karamsar değilim." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası