Ege Postası
Geri

İzmir ekran kararttı, konserler iptal

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle konser etkinliklerini iptal ederken, kent merkezinde yer alan 6’sı dev led ekran olmak üzere 54 ekranını da kararttı. Büyükşehir’in hizmet ve projelerinin tanıtıldığı ekranlarda, sabah saatlerinden itibaren “siyah zemin” üzerine başsağlığı mesajı yazıldı.
İzmir ekran kararttı, konserler iptal
Haberler / 3. Sayfa
14 Mayıs 2014 Çarşamba 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İlk etapta bu akşam (14 Mayıs Çarşamba) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde verilecek “Kerem Görsev Quartet” konseri ile 15 Mayıs Perşembe akşamı İzmir Sanat’ta gerçekleştirilecek “Siyah-Beyaz Tuşlar Eşliğinde Türküler ve Şarkılar” dinletisi de yine ileri bir tarihe ertelendi.
 


Acil Kurtarma ekibi görev başında
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 20 kişilik uzman AKS ekibi, dün akşam saatlerinden itibaren Soma’ya ulaşarak arama-kurtarma çalışmalarına destek oldu. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Yangına Müdahale Acil Şube Müdürlüğü ile Arama-Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı 18 personel ve 2 müdür, sabaha kadar aralıksız görev yaptı. 6 araçla Soma’ya giden İzmir AKS ekibinin, içinde suni teneffüs cihazları ve yedek tüplerin de bulunduğu malzeme yüklü konteyneri de kurtarma çalışmalarında kritik rol oynadı.



KARŞIYAKA'DA KONSERLER İPTAL
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen ve 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Karşıyaka Çiçek Festivali kapsamındaki konserler, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle iptal edildi. Festival kapsamında Bostanlı Pazaryeri’nde kurulacak çiçek ve fidan satış stantlarının etkinliklerine devam edeceği ancak akşam saatlerinde başlayacak tüm eğlence programlarının gerçekleşmeyeceği bildirildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Son yıllarda karşılaştığımız en büyük acılardan birini yaşıyoruz. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm yakınlarına sabır diliyorum. Belediyemize ait Arama Kurtarma Ekibimiz ve ekipmanlarımızla Soma’da olacağız.” dedi. 


ALSANCAK FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ  
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Başkan Pekdaş, mesajında, Soma’da meydana gelen feci kaza nedeniyle derin bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda maden işçisi yurttaşımızın hayatını kaybettiği, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Faciada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, madende mahsur kalan işçilerimizin biran önce sağ salim kurtarılmasını umut ediyoruz” dedi. Başkan Pekdaş, yaşanan acı olaydan ötürü Konak Belediyesi olarak 15-16 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan 13. Alsancak Şenliği’nin yanı sıra tüm organizasyon ve etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Pekdaş, Konak Belediyesi olarak kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve tüm Soma halkının yanında olduklarını, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

KALPLER SOMA'DA

Türkiye'nin her yerinde Soma'daki maden faciasının acısını yaşanırken, İzmir metrosunda trenlerin gidiş yönünü gösteren yolcu bilgilendirme panosuna 'Kalpler Soma'da' yazıldı.
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madenindeki faciada çok sayıda işçinin ölmesinin acısı Türkiye'nin dört bir yanında paylaşıldı. Şişli'de bir vatandaş maden işçisi gibi giyinip, yürürken, Taksim metrosunda öğrenciler yere yatttı. İzmir metrosunda da trenlerin gidiş yönünü gösteren yolcu bilgilendirme panosuna 'Kalpler Soma'da' diye yazıldı. Fotoğraf sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşıldı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası