Ege Postası
Geri

İzmir'i 'Lodos' vurdu

İzmir’de gece yağan yağmur ve öğleden sonra başlayan lodos, kentte su taşmalarına neden oldu. Öğleden sonra vuran Lodos, Alsancak’ı sular altında bıraktı. İZDENİZ de vapur seferlerini iptal etti.
İzmir'i 'Lodos' vurdu
Haberler / İzmir
22 Mart 2013 Cuma 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Kışın kendini yavaş yavaş kaybettirmesinin ardından yüzünü gösteren bahar havası “Yalancı Bahar” oldu. Gece yağmur, öğleden sonra da Lodos’un vurması ile birlikte İzmir Alsancak semti sular altında kaldı. Kordon ve Kıbrıs Şehitleri esnafıyla sakinleri sıkıntılı anlar yaşadı.

Sabah saatlerinde yağmur kesilirken hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgarın bazen batı yönünden esmesi Körfez’de dev dalgalar oluşturdu, 1'inci Kordon’u olumsuz etkiledi. 1'inci Kordon yağmur nedeniyle değil ama bu kez dev dalgaların getirdiği deniz suyu nedeniyle sular altında kaldı. Yükselen deniz ve dalgaların taşıdığı sular, 1'inci Kordon’un Liman’a yakın bölgesinde yeşil alanı göle çevirdi. Sular 2'nci Kordon ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni de etkiledi. Buradaki bazı işyeri sahipleri kum torbaları yerleştirip suların işyerlerine girmesini engellemeye çalıştı. Su girenler de temizlikle uğraştı. Belediye ekipleri de vidanjör ve motopomplarla su tahliyesi yaptı.


VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Bu arada şiddetli lodos ulaşımı da aksattı.İZDENİZ lodos sonlanasıya kadar Pasaport dışındaki iskelelere sefer yapmama kararı aldı. Seferler yaklaşık 3 saatlik aradan sonra normale döndü.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası