Ege Postası
Geri

İzmir il binasında 'Yıldırım' sloganları atıldı

AK Parti'de yeni genel başkan ve başbakan olacak ismin İzmir Milletvekili Binali Yıldırım olarak açıklanması İzmir AK Parti İl Başkanlığı'nda coşkuyla karşılandı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda 'Yıldırım' sloganları...
İzmir il binasında 'Yıldırım' sloganları atıldı
Haberler / Yerel Politika
19 Mayıs 2016 Perşembe 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ EGE POSTASI- AK Partinin 22 Mayıs’ta kongreye gideceği kararının ardından genel başkanın kim olacağı merak konusu olmuştu. Yapılan temayül yoklamalarının ardından gerçekleşen MKYK toplantısı sonrası resmi açıklamayla partinin genel başkan adayı İzmir Milletvekilimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olarak duyuruldu.

AK Parti İzmir İl Binasında genel başkan adayının kim olacağını merakla ekranda bekleyen partililer Yıldıırm isminin resmi olarak açıklanmasının coşku yaşadı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve yönetimi, AK Partili ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticileri ile çok sayıda partili açıklamayı il binasına kurulan ekrandan takip etti.

Bazı partililer Çelik'in açıklamalarını cep telefonlarıyla görüntüledi. Çelik'in, "Ak Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım" demesi üzerine önce partililer ayağa kalkarak alkışladı ardından 'İzmir'in gururu Binali Yıldırım', 'Başbakan Binali', 'İşte Ak Parti işte başbakan' sloganları atıldı. 

Binali Yıldırım'ı dikkatle dinleyen partililer onun "Milletim rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağım" sözlerini de ayakta alkışladı. 

"İZMİR, KURTULUŞ SAVAŞI'NDAN SONRA BELKİ DE EN ÖNEMLİ GÜNÜNÜ YAŞIYOR"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Bugün İzmir tarihi bir gününü yaşıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı günü anlamlı günde, hem İzmir hem Türkiye'nin kaderi çok daha güzel olacak. İzmir'de, kurtuluş mücadelemizin tamamlandığı şehirde, 70 yıl sonra tekrar başbakan kazanarak yolumuza devam ediyoruz. İzmir Kurtuluş Savaşı'ndan sonra belki de en önemli gününü yaşıyor. İzmirliler, AK Partililer olarak bu kente hizmet yolunda elimizden gelen her şeyi yaptık. Biz İzmir için çabalarken ağabeyimiz, büyüğümüz vardı; Bakanımız. Bundan sonra başbakan olarak ülkemize hizmet edecek ama en başta bizim vekilimiz, bizim başkanımız, İzmirli bir başbakan. Kendisini can-ı gönülden kutluyoruz" diye konuştu.

"'İZMİR'E GAREZİNİZ Mİ VAR'' DİYENLER ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYORLAR'"
Şehitlerden dolayı yüreklerinin yandığını ancak Yıldırım'ın dediği gibi terörü bitireceklerini kaydeden Delican, şunları söyledi: "Kardeşlik, birlik beraberlik içerisinde olacağız. Şimdi soruyorum; 'İzmir'e gareziniz mi var'', 'İzmir cezalandırılıyor', 'Hükumet İzmir'e şaşı bakıyor' diyenler acaba şimdi ne düşünüyorla? Biz İzmir'i çok önemsiyoruz, İzmir'den başbakan çıkarttık. İzmir'de iki siyasi partinin genel başkanı var ama unutmayın biri başbakan. Fazla söze gerek yok."

 

YÜZLERCE OTOBÜS İLE KONGREYE GİDECEĞİZ

İzmir teşkilatı olarak 22 Mayıs'taki geniş kaıtlımla gideceklerini ifade eden Delican, "Şimdi soruyorum AK Parti için ‘İzmir’e gareziniz var, hükümet İzmir’e şaşı bakıyor’ diyenlere biz İzmir’i çok önemsiyoruz. Biz İzmir’den başbakan çıkarttık. Bugün yüreğimiz bir başka atıyor. 2019’da İzmirli hemşerilerimizle sandıkta bir kez daha buluşup AK belediyeciliği, inşallah İzmir’e getireceğiz. Sayın Binali Yıldırım’ı yürekten tebrik ediyorum İzmir’de iki genel başkan var ancak birisi Başbakan. Değerli dava arkadaşlarım kongreye gidiyoruz, AK kadrolarımızla 21 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00'da kongre yoluna çıkacağız ve bu heyecanı yaşayacağız o kongre salonunu tıka basa İzmirlilerle dolduracağız ve yüzlerce otobüsle gideceğiz. Ben teker teker mahalle temsilcilerini kongreye gitmek için arıyorum heyecanlarını hissediyorum. Tabii ki gündemimiz başkanlık sistemi... Başkanlık sistemi bizim olmazsa olmazımızdır biz Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacağız. Bu kutlu yolda biz bu yolda yürümeye devam edeceğiz bu dava muasır medeniyetlere yükselme davasıdır" dedi.

"YANINDAYIZ HER ZAMAN İZMİRLİ BAŞBAKAN"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından partililer İzmir İl Başkanlığı'na akın etti. İl binasının ön yüzüne 10 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda Binali Yıldırım'ın posteri ile aynı ebatlarda Türk bayrağı asıldı. Binlerce partili sığmayınca bina önüne sahne kuruldu. 40x50 metre genişliğinde led ekranlar kondu, ses düzeni kuruldu. Terör saldırılarında gelen şehit haberleri nedeniyle müzik yayını yapılmadı. LED ekrandan Binali Yıldırım'ın konuşması gösterildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da partililere seslendi. AK Partililer, Yıldırım'ın yerel seçimde üs olarak kullandığı kentin en işlek caddelerinden Altınyol üzerindeki Konvoy İşhanı'nı Yıldırım'ın fotoğrafı ve 'Yanındayız her zaman İzmirli başbakan' sloganı ile giydirecek. 

İZMİR'DEN 4'ÜNCÜ BAŞBAKAN

Binali Yıldırım, Cumhuriyetin ilanından bu yana İzmir milletvekili görevindeyken başbakan olan Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve bu görevi vekaleten yürüten Erdal İnönü'nün ardından bu makama gelen dördüncü isim olacak. Celal Bayar İzmir Milletvekili olarak 1937-1939 yılları arasında 9. ve 10. Başbakan olarak iki dönem görev yapmıştı. Ödemişli olan Şükrü Saracoğlu da 1942-1946 yılları arasında 13. ve 14. Başkakan olarak görev aldı. Erdal İnönü ise SHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili olarak Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ani ölümü ve ardından Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra 16 Mayıs 1993'te 40 gün süreyle başbakanlık görevine vekalet etmişti. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine geldiğinde, İzmir, Saracoğlu'ndan 70 yıl, Erdal İnönü'den 23 yıl sonra bir başbakan çıkarmış olacak.

BALIKÇILAR, KÖRFEZ'DE BİNALİ YILDIRIM İÇİN GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Binali Yıldırım'ın genel başkan adaylığının açıklamasının sevincini yaşayan İzmirli balıkçılar, balıkçı tekneleriyle İzmir Körfezi'nde kutlama turu attı. 
AK Parti'de merakla beklenen genel başkan adayının Binali Yıldırım olduğunun açıklanmasının ardından, İzmir'in farklı noktalarında 'Yıldırım' sevinci yaşandı. İzmirli balıkçılar da balıkçı tekneleriyle İzmir Körfezi'nde Yıldırım'ın adaylığını kutladı.
Balıkçılar, üzerinde 'Balıkçıya Bakan İzmirli Başbakan' ve 'Yanındayız her zaman İzmirli Başbakan' pankartları olan balıkçı teknesiyle körfeze açıldı.

Körfezde sloganlar atarak turlayan balıkçılar, Binali Yıldırım için gövde gösterisi yaptı. Körfezde dolaşan vatandaşlar da, balıkçı teknelerine alkışlarıyla karşılık verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası