Ege Postası
Geri

İzmir'in 2 ilçesinde FETÖ operasyonu

İzmir'in Menemen ilçesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu, örgüt adına hizmet parası topladığı ve örgüt adına toplantılara katıldığı ileri sürülen 8 kişi jandarma tarafından yakalanırken 6 şüpheli tutuklandı. Öte yandan Kınık İşadamları Derneği Başkanı ve ve 7 kişiye FETÖ'den gözaltı 'Himmet'e 6 tutuklama, Dernek Başkanı ve 7 kişiye gözaltı
İzmir'in 2 ilçesinde FETÖ operasyonu
Haberler / Güncel
21 Eylül 2016 Çarşamba 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türkelli-Fatih ve Yıldırım Mahallelerinde faaliyet gösteren bir derneğin yönetim kurulunu oluşturan 8 kişilik grubun FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu, örgüt adına hizmet parası topladığı ve örgüt adına toplantılara katıldığının tespit etti. Jandarma ekipleri, geçtiğimiz 9 Eylül günü, yapılan operasyon sonucu B.S., B.M., M.C., H.Y., A.U., M.Y., O.Ş., H.Ş. isimli şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Sorgulama işlemlerinin ardından A.U. ve M.Y. adli kontrol şartı ile serbest kalırken 6 şüpheli şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklandı

Kınık İşadamları Derneği Başkanı ve 7 kişiye FETÖ'den gözaltı

İzmir'in Kınık ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kınık İşadamları Derneği Başkanı Tansel S.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah 8 ev ve 4 işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ/PDY ile bağlantısı oldukları gerekçesiyle daha önce meslekten ihraç edilen 2 öğretmen ile Kınık İşadamları Derneği Başkanı Tansel S.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına ayınan 8 kişi Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Foça'da FETÖ/ PDY'den 3 tutuklama

İzmir'in Foça İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 4'ü adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3'ü tutuklandı, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Foça'da, 15 gün önce operasyon düzenlendi. Polis, aralarında turizmci ve esrafın da bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelilerden A.K., M.Ç. ve E.K. ile E.İ. adlı kadın adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hekimliği şüphelilerden A.K., M.Ç. ve E.İ.'yi tutukladı, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi. 

3 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

İzmir'in Foça İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 5 kişi daha adliyeye sevk edildi. Zanlılardan işadamı C.Ç. ile esnaf E.İ. ve A.A., nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Dünkü 3 tutuklamayla birlikte tutuklu sayısı 6'a ulaştı. Adli kontrolle serbest kalan kişi sayısı ise 3'e çıktı. 9 kişinin halen sorgusunun sürdüğü belirtildi.(Ajanslar)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası