Ege Postası
Geri

İzmir'in altı ilçesinde operasyon: Zehir tacirlerine darbe

İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerinde 3 ayrı operasyonda uyuşturucu madde ticaretinden yakalanan 9 kişiden 6'sı tutuklandı. Torbalı ilçesinde ise yapılan operasyonda ise ki kişi gözaltına alındı. Öte yandan Beydağ ilçesinde, ormanlık alana ekilen 2 bin 408 kök kenevir bitkisi ele geçirildi İzmir'in altı ilçesinde operasyon
İzmir'in altı ilçesinde operasyon: Zehir tacirlerine darbe
Haberler / 3. Sayfa
12 Temmuz 2016 Salı 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de uyuşturucuya 6 tutuklama

İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yapılan 3 ayrı operasyonda 750 gram esrar, 75 gram kokain, bir hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden kazanılan 135 bin TL ile yakalanan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

İzmir Emniyeti Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yapılan üç ayrı operasyonda Z.D. (38), K.K. (30), M.Y. (27), H.N. (18), G.N. (23), F.S. (44), İ.B. (38), F.Ç. (37) ve M.Ç. (55) yakalandı. Şüphelilerin evlerinde ve araçlarında eğitimli köpek yardımıyla yapılan aramada toplam 750 gram esrar, 75 gram kokain, bir hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden kazanılan 135 bin TL ele geçirildi. 

Adliyeye sevkedilen şüphelilerden M.Ç. ve M.Y. ifadelerinin ardından Cumhuriyet savcılığınca, K.K. ise sulh ceza hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler Z.D., H.N., G.N., F.S., İ.B. ve F.Ç. ise tutuklandı.

Torbalı'da uyuşturucu operasyonu

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen operasyonda, 105 kök hintkeneviri, 58 gram kenevir tohumu, 600 gram esrar ele geçirilirken iki kişi gözaltına alındı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanmak ve imal etmek suçlarından kayıtları bulunan 69 yaşındaki M.T. ve 64 yaşındaki H.T.'nin evlerinin bahçesinde uyuşturucu madde yetiştirdikleri bilgisi üzerine harekete geçti. Arslanlar Mahallesi'nde bulunan evde ve bahçesinde yapılan aramada 105 kök hintkeneviri bitkisi, 58 gram kenevir tohumu, 600 gram esrar maddesi, bir hassas terazi, namlusu açık 9 milimetre çapında kuru sıkı tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 50 adet kuru sıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Operasyonda M.T. ve H.T. de gözaltına alındı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan M.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken H.T. tutuklandı.

Ormanda kenevir operasyonu 

İzmir'in Beydağ ilçesinde, ormanlık alana ekilen 2 bin 408 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi yakalandı. 
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti' ile 'Yasadışı kenevir ekimi' ile mücadele kapsamında, Eğidere Mahallesi'nde ikamet eden İ.İ. isimli şahsın ormanlık alan içerisinde arık sistemi ile yapılmış 500 metrekare alan içerisine ekili, boyları 150-250 santim arasında değişen kenevir ektiği bilgisini aldı. Jandarma ekipleri, dün yaptığı operasyon sonucu ormanlık alana ekili 2 bin 408 kök kenevir bitkisini ele geçirirken, İ.İ. isimli şahsı yakaladı. Ele geçirilen kenevir bitkileri imha edildi.

Jandarma uyuşturucu tacirlerine engel oldu
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde kaçakçılığı' ile 'Yasadışı Kenevir Ekimi olayları ile mücadele' kapsamında, 01 Ocak 2016 - 11 Temmuz 2016 tarihleri arasında 74 uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı ile 72 yasadışı ekim olayı olmak üzere toplam 146 olaya müdahale ederken bu olaylarda toplam 194 şüpheli yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Meydana gelen uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı ve yasadışı ekim olaylarında; 38 kilo 833 gram esrar, 25 gram bonzai, 4 adet extacy hap, 28 adet sentetik hap, 31 bin 486 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Ödemiş ve Tire'de uyuşturucu operasyonu

Ödemiş ve Tire İlçelerinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 726 kök hint keneviri, yaklaşık 6 kilogram esrar maddesi ele geçirildi, 4 kişi de gözaltına alındı.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hint keneviri yetiştirildiği ve uyuşturucu madde ticareti yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Tire'de Çiniyeri Mahallesi'ndeki adrese yapılan operasyonda bir evin bahçesinde 176 kök kenevir, 1.78 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonda yakalanan O.G. gözaltına alındı. Diğer operasyonda ise Gökçen Mahallesi'ndeki adreste 405 kök kenevir, 4.14 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı. Ödemiş'te polisin Hürriyet Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda da bir evin bahçesinde 145 kök hint keneviri ve10 gram esrar maddesi ele geçirildi, evde bulunan H.G. gözaltına alındı. Düzenlenen 3 operasyonda toplam 726 kök hint keneviri ve yaklaşık 6 kilogram esrar maddesi ele geçirildi, 4 kişi de gözaltına alındı. Gözaltındaki 4 zanlının işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası