Ege Postası
Geri

İzmir'in iki ilçesinde aynı anda orman yangını

İzmir'in iki ilçesinde aynı saatlerde çıkan orman yangınlarına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleler yapılırken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Öte yandan Aliağa ilçesinde çıkan orman yangını, vatandaşların ikamet ettikleri alanlara yaklaşırken, bölgede yaşayan vatandaşlar deniz yoluyla tahliye ediliyor.
İzmir'in iki ilçesinde aynı anda orman yangını
Haberler / İzmir
10 Temmuz 2023 Pazartesi 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi'nde saat 13.45 sıralarında orman yangını çıktı. Saat 14.00 sıralarında yangına ilk müdahale gerçekleştirildi.

Orman yangınına müdahale sürerken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle güvenlik tedbirleri çerçevesinde tahliyeler başlatıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar kara ve deniz yollarıyla tahliye ediliyor.

Yangına tüm ekiplerin müdahale ettiğini söyleyen Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Önceliğimiz yangının ikamet yerlerine sıçramaması. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz. Bölgede bulunan sitelerde yaşayan vatandaşlarımız tahliye ediliyor” dedi.

Aynı saatlerde bir orman yangını ihbarı da Menderes ilçesinden geldi. Oğlananası Mahallesi'nde çıkan yangına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleyi yapan ekiplerin, havadan ve karardan müdahalesi sürüyor.

EKİP SAYILARI ARTIRILDI

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, her iki ilçede çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarının, toplam 26 hava aracıyla birlikte 52 arazöz, 18 su ikmal aracı, 10 dozer, 8 adet ilk müdahale ekibiyle devam ettiğini açıkladı.

SOYER: EKİPLER VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR

İzmir Büyükeşhir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangınlarla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Soyer, "Aliağa ve Menderes'de iki ayrı orman yangınına ekiplerimiz hızla intikal etti. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınması için ekiplerimiz, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle var gücüyle çalışıyor. Yangınlar için çok kiritik bir döneme girdik. Lütfen azami dikkat." paylaşımında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası