Ege Postası
Geri

İzmir'in ilçe belediye başkanları ikinci tur için oylarını kullandı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla seçmenler yeniden sandık başına giderken, İzmir'in ilçe belediye başkanları da oy verme işlemi başladıktan sonra sabahın erken saatlerinde sandık bölgelerine giderek oylarını kullandı.
İzmir'in ilçe belediye başkanları ikinci tur için oylarını kullandı
Haberler / Yerel Politika
28 Mayıs 2023 Pazar 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için oy verme işlemi, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de saat 08.00 itibarıyla başladı. İzmir'de; 3 milyon 444 bin 651 seçmen; 9 bin 877 sandıkta saat 17.00’ye kadar oy kullanacak.

Tarihi seçim için sabahın erken saatlerinde oy verecekleri sandıkların kurulduğu okullara giden İzmir'in ilçe belediye başkanları da vatandaşlık görevlerini yaptı.

"VATANINI SEVEN SANDIĞA GELSİN"

İlhan Onat İlkokulu'nda 1116 No'lu sandıkta oy kullanan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Sevgili eşim Ferah Batur’la Türkiye’ye değişim gelmesi dileğiyle oyumuzu kullandık. Konak’ta 14 Mayıs’ta 33 bin 603 seçmenimiz sandığa gitmedi. Bu seçim bu sayının “0” olması sizlerin elinde. Vatanını seven sandığa gelip, oyunu versin. Demokrasiye sahip çıkmak bizim görevimiz." mesajını paylaştı.

Oyunu kullandıktan sonra sahaya çıkan Başkan Batur, "Mahallelerimizi gezerek okullarımızda oy kullanma sürecini takip ediyoruz. Sandık görevlilerimizden bilgiler aldık. Saat 17.00’ye kadar oy kullanım süreci devam edecek. Oy kullanmayan tüm hemşerilerimizi sandığa bekliyoruz." dedi.

İDUĞ: SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 13. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için eşi Ufuk İduğ ile birlikte Evka-3 Mahallesi’ndeki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1221 No’lu sandıkta oy kullandı.

Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İkinci tur seçilerinde oyumuzu kullandık. İnşallah saat 17.00’den sonra oy kullandığım okula gelip sayım işleminin sonuna kadar sandığımızın başında olacağım. Seçimde oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da oyunu ailesiyle birlikte kullandı. Seçimin barış ve huzur içerisinde geçmesini dileyen Başkan Kılıç, “Sandıklardan çıkacak sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve eşi Zuhal Kılıç, sabah saatlerinde geldikleri İsmet Yorgancılar Ortaokulu'nda 1299 No'lu sandığın bulunduğu sınıfta oylarını kullandı.

Başkan Kılıç, “Dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Ülkemiz ve insanımız en iyisini hak ediyor. Sandıklardan çıkan sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin taçlanacağı güzel günler bizleri bekliyor” diye konuştu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü oyunu kullandı. 

Gümrükçü, "Aydınlık yarınlarımız için oyumuzu kullandık. Ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileğiyle tüm hemşehrilerimizi demokrasiye katkı sunmaya davet ediyorum." dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde oyumuzu kullandık. Sonucun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oyunu Narlı Mahallesi’nde yer alan İlhan Onat İlkokulu’nda kullandı.

Başkan Engin, herkesi vatandaşlık görevini yapmaya davet ettiklerini belirterek, “60 milyondan fazla vatandaşımız bugün sandık başına gidiyor. Halkın iradesinin sonuçlara yansıması için tüm yurttaşlarımızı oy vermeye davet ediyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

İNCE: SANDIKTAN ÇIKACAK SONUÇ HALKIN İRADESİ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de eşi Nilüfer İnce kızı Sinem İnce ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Fulya Alçay ile birlikte Yaka Mahallesi'ndeki Bilim Koleji’nde kurulan 1056’nolu sandıkta oy kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Başkan İnce şunları söyledi:

 “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. İki haftalık bir maratonun ardından vatandaşlarımız tekrar sandık başına gidiyor. Bu seçimde tek bir oy pusalı olduğu için daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Bugün ülkemizde bir demokrasi sınavı vereceğiz. Umarız ki sorunsuz bir şekilde seçimlerimizi sonuçlandırırız. Sandıktan çıkacak sonuç halkın iradesidir. Bu iradeye herkesin saygı duymasını ve bir barış kardeşlik havasında geçmesini temenni ediyorum. Büyük bir katılım olacağını umuyorum. Tüm halkımıza şu çağrıyı yapmak istiyorum. Sandıklara gidin vatandaşlık görevinizi yerine getirin, saat 17’de sandıklar açılınca da oy kullandığınız sandıkların başına giderek oylarınıza sahip çıkın. Baharların hakim olacağı güzel günlerde buluşmak umuduyla” diye konuştu. 

ÇALKAYA: DEMOKRATİK HAKKINIZI KULLANIN

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, oy kullanmaya eşi Mehmet Ali Çalkaya ile gitti.

Oyunu kullanan Başkan Çalkaya, "Biz en önemli vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Tek çabamız; Çocuklarımızın Demokratik ve Çağdaş bir Cumhuriyet’te nefes alması. Lütfen siz de demokratik hakkınızı kullanın" mesajını paylaştı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de oyunu eşiyle birlikte kullandı. Başkan Gürbüz oy kullandıktan sonra "Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başındayız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız yapacağız. Tüm Foçalıları oy vermeye davet ediyoruz. Türkiye’mize hayırlı olsun." dedi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de oyunu ailesiyle birlikte kullandı. Kırgöz, "Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde ailece oyumuzu kullandık. Seçimin bir demokrasi şöleni havasında geçmesini, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." mesajını paylaştı.

YETİŞKİN'DEN SANDIK ÇAĞRISI: ÜLKEMİZE BAHARLARI GETİRMEK EMEK İSTİYOR

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için oyunu kullandı. Yetişkin, “Ülkemize baharları getirmek emek istiyor. Bu yüzden bugün en önemli vazifemiz, sandığa gidip oy vermek” dedi.

Başkan Yetkişkin, ailesiyle birlikte bugün Seferihisar Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlkokulu’nda oyunu kullandı. Oy kullanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Yetişkin, “Ülkemize baharları getirmek emek istiyor. Bu yüzden bugün en önemli vazifemiz, sandığa gidip oy vermek. Bu, bizim en temel vatandaşlık görevimiz. Bugün sandıklardan, tüm Türkiye’nin kazandığı bir seçim sonucunun çıkmasını umuyorum” diye konuştu.

HALİL ARDA: VATANINI SEVEN, OYUNU KULLANSIN!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 98 yaşındaki annesi ve eşi ile birlikte oyunu kullandıktan sonra, vatandaşlara sandığa gitmeleri ve demokrasiye sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Oy kullanma işlemleri başladıktan hemen sonra sandığa giden Başkan Arda, Sabiha Gökçen İlkokulu’na kurulan 1275 No’lu sandıkta eşi Deniz Arda ve annesi Fatma Arda ile birlikte oyunu attı.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Arda, “Bugün bir demokrasi sınavı. 98 yaşındaki annem ile birlikte oyumuzu kullandık. Bu yaşta sandığına sahip çıkan insanlarımız varsa, hiç kimsenin oy kullanmamak için bahanesi olmamalı. Tüm vatandaşlarımı sandığa koşup oy kullanmaya ve kullanılan oylara sahip çıkmaya davet ediyorum. Vatanını seven, oyunu kullansın” diye konuştu.

PEHLİVAN: MİLLİ VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRDİK

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için sandık başına gitti. Oyunu kullanan Pehlivan, 
"Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye yolunda ve #TürkiyeYüzyılı'na girme heyecanıyla milli vazifemizi, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Vatanımıza, Milletimize, Menemenimize hayırlı olsun İnşallah" dedi. 

Kubilay İlköğretim İlkokulu'nda 1315 No'lu sandıkta oyunu kullanan Pehlivan, AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Adayı Muhammet Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Demircioğlu, AK Parti Meclis üyeleri ve partililerle hatıra fotoğrafı verdi.

Sonucun milletin takdiri olacağını ifade eden Pehlivan, "Demokrasi tarihimizde yine güzel bir gün yaşıyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak için, demokratik hakkımızı kullanıp, vatandaşlık görevimizi yaparak oyumuzu kullandık. Seçimlerin huzur içinde herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmasını, sandıktan çıkan sonuçların da ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizi de oy kullanmaya, demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN KOŞTU: DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da eşiyle birlikte oyunu, Ali Rıza Eroğlu İlkokulu'nda kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra Başkan Koştu, sosyal medya hesabından "Ali Rıza Eroğlu İlkokulu’nda 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi nedeniyle oyumuzu kullanarak sandık görevlilerine kolaylıklar diledik. Tüm hemşehrilerimizi oy kullanmaya ve demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyor, sonuçların ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da oyunu kullandı. Acar, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumuzu kullandık. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası