Ege Postası
Geri

İzmir'in lokması ve şambalisi tescillendi

İzmir’in simge tatlarından ve geleneksel ürünlerinden olan şambali ve lokmayı tescilleten İzmir Ticaret Odası, iki ürünü vatandaşlara dağıttı.
İzmir'in lokması ve şambalisi tescillendi
Haberler / Ekonomi
30 Mart 2017 Perşembe 09:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alsancak Pasaport’taki İTO binası önünde düzenlenen etkinlikte lokma döküldü, önceden pişirilen şambaliler dağıtıldı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş günün anısına lokma dökülen ocağın başına geçerek bir süre ustalara yardım etti. Demirtaş, lokma ve şambalinin yanı sıra boyoz, tulum peyniri ve kumru için de tescil alınacağını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu: 

“Amacımız İzmir’in geçmişinden günümüze İzmir’le birlikte anılan ürünlerin coğrafi işaretlerini alarak gelecek nesillere tarifleriyle birlikte aktarmak. Bunun için pek çok ürün ile ilgili başvurumuz yapıldı. Bugün şambali ve İzmir Lokması’nın coğrafi işaretinin alınışıyla ilgili etkinliği yaptık. 6 yıldır İzmir Lokması’nın coğrafi işaretini almak için çaba gösterdik" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası