Ege Postası
Geri

İzmir'in o ilçesinde fabrika alev alev yandı

İzmir'in Tire İlçesi'nde, kağıt yumurta viyolü (kabı) üretimi yapılan fabrikada çıkan yangın, ekiplerin 3 saatlik müdahalesinin ardından söndürülebildi. Ölen ya da yaralanan olmazken, fabrikada büyük hasar meydana geldi. İzmir'in o ilçesinde fabrika alev alev yandı
İzmir'in o ilçesinde fabrika alev alev yandı
Haberler / İzmir
7 Temmuz 2017 Cuma 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde, kağıt yumurta viyolü üretimi yapılan Kab-San Makine Gıda Geri Dönüşüm Hayvancılık ve Ambalaj Sanayi Fabrikası'nın stok bölümündeki kağıtların depolandığı kısımdan, saat 00.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Üç vardiya halinde toplam 21 işçinin çalıştığı fabrikadaki yangın, kısa sürede büyüdü.

Alevler fabrikaya yayılırken, içeride çalışan işçiler dışarı çıkarak canlarını son anda kurtardı. İhbar üzerine olay yerine Tire ve Torbalı İtfaiye Grupları ile Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler sevk edildi. Alevlerin çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için itfaiye ekipleri büyük çaba sarfetti.

Fabrika çalışanları, işyerlerinin alev alev yanışını ağlayarak izledi. Fabrika çalışanlarından bir grup, yangın devam ederken tüm tehlikesine rağmen idari binaya girip, bilgisayar ve bazı önemli evrak ve değerli eşyaları dışarı taşıdı. Alevler 3 saatte güçlükle söndürülürken, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi. Jandarma da yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yangının dehşeti hava aydınlığında ortaya çıktı. Yangın, onlarca itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle saatler sonra sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürüldü. Fabrikada çıkan yangında büyük maddi hasar meydana gelirken, fabrikadaki bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yangındaki hasarın ise yapılacak inceleme sonrası netlik kazanacağı belirtildi. Yangının kesin çıkış nedeninin de yine itfaiye ekiplerinin yapacağı inceleme sonrası netlik kazanacağı bildirildi.  (DHA/İHA)

Çiftlikte çıkan yangında 2 büyükbaş hayvan telef oldu

Öte yandan yine Tire ilçesinde bir tarlada çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyükbaş hayvan çiftliğine sıçradı. Yangında 2 büyükbaş hayvan yanarak telef oldu.

Yangın, önceki gün Çatal Yörükkuyusu Mevkii’nde Mehmet Pınaraltı isimli vatandaşın tarlasında çıktı. Tarlanın orta yerinde başladığı tespit edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle bir anda 100 metre ilerideki aynı kişiye ait büyükbaş hayvan çiftliğine sıçradı. Çiftlikte bulunan büyükbaş hayvanlardan 2’si tamamen yanarak telef olurken 4 hayvan da yaralandı. Yangının ardından yapılan hasar tespitinde zararın 50 bin TL civarında olduğu anlaşıldı. 
Yangının kesin çıkış nedeni henüz belirlenemezken jandarma olayla ilgili inceleme başlattı. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası