Ege Postası
Geri

İzmir'in üç ilçesinde zehir operasyonu

İzmir'in Çiğli, Bayraklı ve Konak ilçelerinde operasyon yapan narkotik polisi, uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen 10 kişiyi yakaladı, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı. İzmir polisinden zehir tacirlerine darbe
İzmir'in üç ilçesinde zehir operasyonu
Haberler / 3. Sayfa
22 Mart 2016 Salı 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonların tespitine yönelik yapılan çalışmayla 3 operasyon düzenledi. İlki, Konak ilçesi Basmane bölgesinde metruk bir binada H.K.(39), A.K.(42) ve F.Y.(18) isimli şahısların uyuşturucu madde sattığı bilgisinin alınması üzerine yapıldı. Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla H.K., A.K. ve F.Y. yakalandı. A.K. isimli şahsın yapılan üst aramasında 2.30 gram esrar maddesi, metruk bina içerisinde yapılan aramada araba tekerleği içerisine gizlenmiş vaziyette 50 gram esrar ele geçirildi. H.K. ve A.K. alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığında serbest bırakılırken, F.Y. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.



HAP ELE GEÇİRİLDİ
Narkotik ekibi, Bayraklı İlçesinde R.S. (31) ve Ö.S. (26) isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisinin alması üzerine; yapılan operasyonla T.T.(22), Ö.S., R.S. ve S.K. (14)'yı yakaladı. Ö.S. isimli şahsın yapılan üst aramasında 5 gram esrar, evlerinde yapılan aramada ise 105 adet ecstasy hap ele geçirildi. Şahıslar ile ilgili yapılan incelemede R.S.’nin 8 suçtan arandığı tespit edildi. T.T., Ö.S. ve Suça Sürüklenen çocuk S.K. alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığında serbest kalırken, Ö.S. ve R.S. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.



METRUK BİNAYA BASKIN
Narkotik polisleri son operasyonunu Çiğli ilçesinde bulunan bir parkta yaptı. B.D.(29) ve E.T.(27) isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve metruk bir binada sakladıkları bilgisinin alınması üzerine; Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla E.T. ve B.D. yakalandı. Şahısların üstlerinde ve metruk binada yapılan aramada 150 gram esrar ele geçirildi. B.D. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığında serbest kalırken, E.T. isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan bu operasyonla birlikte son 10 gün içerisinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik 5’i okul önleri ve çevresi olmak üzere 8 ayrı uygulama yaptı. 



ZEHİR TACİRLERİ UYUŞTURUCUYU TOPRAĞA GÖMMÜŞ
İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, metruk bir binanın bahçesinde yaptığı aramada, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Polis, yaptığı araştırma neticesinde iki kişinin uyuşturucuları bir adreste sakladığını ve maddeleri daha sonra tezgahlara dağıtım yaptığını tespit etti. Şahısların E.D (38) ve M.S (63) olduğunu belirleyen ekip, uyuşturucuları sakladıkları düşünülen Konak ilçesindeki bir evin bölgesinde beklemeye başladı.

ELLERİNDE KAZMA VE POŞETLE DIŞARIYA ÇIKTILAR
Bölgeye bir araçla gelen şahıslar daha sonra ellerindeki kazma ve poşetle bir müddet sonra dışarıya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şahısları durdurarak metruk binada bir arama yaptı. Bahçede yapılan incelemede, toprağa gömülü kavanozların içerisine gizlenmiş vaziyette toz kokain maddeleri, 50 adet ağzı kilitli şeffaf poşet içerisinde hazır hale getirilmiş taş kokain maddesi gibi yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdi. Polis ayrıca, şahısların araçlarında yaptığı aramada, buldukları uyuşturucu maddelere el koydu. Adliyeye sevk edilen iki zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası