Ege Postası
Geri

İzmir metrosunda endişelendiren görüntü

İzmir’de özellikle işe gidiş-geliş saatlerinde nedeniyle başta İZBAN ve Metro’da yüzlerce vatandaş sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak yolculuk etmeye devam ediyor. 
İzmir metrosunda endişelendiren görüntü
Haberler / İzmir
11 Kasım 2020 Çarşamba 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de özellikle Ağustos ayında büyük oranda artan koronavirüs vaka sayısı Ekim ayında kritik seviyelere ulaşmıştı. 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.9 şiddetindeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarında ve çadır kentlerde fiziki mesafenin ve yeterli hijyen koşullarının sağlanamaması nedeniyle vaka sayılarında yüzde 23’ün üzerinde sıçrama meydana geldi.

Öte yandan İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu, salgının önüne geçmek için Eylül ayında aldığı karar ile toplu taşımada 1/3 kuralı uygulaması başlamıştı. Bu kurala göre; ayakta yolcu taşıyan otobüslerde; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz oturulmalı) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3'ü kadar yolcu alınacaktı.

Ancak İzmir’de neredeyse her gün toplu taşımada karşılaşılan manzaralar büyük endişe yarattı. 1/3 kuralına göre yolcu sayısı için yetersiz kalan toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk fiziki mesafeyi korumak imkansız hale geldi.

Araç yetersizliği ve yoğunluk nedeniyle tabir-i caizse iç içe yolculuk eden İzmirliler yetkililere isyan ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası