Ege Postası
Geri

İzmir önce yağmur sonra soğuk havanın etkisi altına girecek

İzmir Pazar gününden itibaren sağanak yağışlı havanın etkisi altına girecek. 3 gün sürecek yağışların ardından hava sıcaklıklarının Salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak; zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.  İzmir önce yağmur sonra soğuk havanın etkisi altına girecek
İzmir önce yağmur sonra soğuk havanın etkisi altına girecek
Haberler / İzmir
26 Kasım 2016 Cumartesi 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI- Kasım ayının son günlerini mevsim normallerinin üzerinde yaşarken, Pazar gününden itibaren tüm yurdu saracak yağışlı ve soğuk hava sistemi İzmir’i de etkisi altına almaya hazırlanıyor.

Yüksek basınç sisteminin etkisi altında yağışsız bir dönem geçiren ülkemizin, Pazar günü öğle saatlerinden sonra batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sisteme ilave olarak Salı (29.11.2016) günü, yurdumuzun kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri yurdumuzun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak; zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. 

7.11.2016 Pazar günü; batı kesimlerin parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Hafta başından itibaren batı kesimlerde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarın; hafta ortasından itibaren ise karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışlar ile hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası