Ege Postası
Geri

İzmir “tek tık” uzaklıkta olacak

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i ziyaret eden turistlerin cep telefonları ve tablet bilgilsayarlarını kullanarak kaybolmadan kenti dolaşabilecekleri ve tarihi yerlerle ilgili bilgilere anında ulaşacakları sistemi yakında devreye alıyor.
İzmir “tek tık” uzaklıkta olacak
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Eylül 2012 Salı 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yönelik yeni bir mobil uygulama başlatıyor. Uygulama sayesinde Alsancak Limanı ile Kemeraltı arası cep telefonundan adım adım “kaybolmadan” gezilebilecek. Belirlenen güzergahı kullananlar, tek bir tuşla hem yönlerini bulabilecek hem de bulunduğu yerdeki önemli yapılar ve binalar hakkında bilgiye erişebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde çalıştığı ve son aşamaya getirdiği sistem sayesinde, Alsancak Limanı’ndan başlayarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi,  Talatpaşa Bulvarı, Şehit Nevres Bulvarı üzerinden Sevgi Yolu, ardından Mimar Kemalettin Caddesi’nden Konak Meydanı ve Kemeraltı’nın yer aldığı bir güzergah oluşturacak. Cep telefonları ve tablet bilgisayarlara yüklenen mobil uygulama ile güzergah üzerinde keşfedilmesi gereken cami, kervansaray gibi tarihi değerler ile turizmin can damarı alışveriş merkezleri “tek bir tıkla” kullanıcılara ulaştırılacak. Kemeraltı ziyaretlerini tamamlayanlar, aynı güzergahtan veya Kordon’dan Alsancak Limanı’na geri dönebilecek.

Başlangıç olarak android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanıma sunulacak uygulama,  ilerleyen zamanda i–phone telefonlarda da kullanılabilecek. Uygulamada Alsancak Limanı’ndan Konak Meydanı’na geliş yönü mavi, dönüş ise kırmızı hat olarak tanımlanacak.  Mavi nokta kullanıcının konumunu gösterirken,  güzergah üzerinde yayaya öneri olarak sunulan önemli yerler resimli yer imleri ile gösterilecek. Bu yer imlerine tıklandığında, hem tarihi hem de genel bilgiye ulaşılabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası